Main Content

Juraj Slafkovský je na hrane veľkej zmluvy: Ako to vyzerá s draftovou jednotkou?

sobota, 23. marec 2024 10:51 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský podáva najlepšie výkony v kariére. Aktuálne sa v zámorí vo veľkom hovorí o tom, že draftová jednotka z roku 2022 je na hrane podpisu veľkého kontratku.

Šikovný, stále len 19-ročný útočník po novom roku nazbieral už 25 kanadských bodov. Rovnaký počet má napríklad ruský útočník Pavel Bučnevič. Slafkovský sa postupne stáva jedným z najlepších hráčov Habs. Aktuálne Slafkovský ťahá šesťzápasovú sériu s minimálne kanadským bodom.

Čo sa týka dlhoročného kontraktu, ten je v Montreale aktuálne témou číslo jeden. Je jasné, že vedenie klubu chce slovenského útočníka udržať v tíme. Otázna je však hodnota kontraktu, ktorý mu ponúknu. Verejnosť a zámorskí odborníci na kanadsko-americkú NHL sú rozdelení do dvoch táborov.

V jednom tábore sa spomína premosťovací kontrakt na tri až štyri roky s platom okolo štyroch miliónov dolárov, ktorý by potvrdil Slafkovského kvality. Druhá strana prirovnáva Slafkovského k Jackovi Hughesovi a uvádza, že by mal Montreal upísať svoju draftovú jednotku osemročnou zmluvou s platom okolo osem miliónov.

Canadiens sa však nepotrebujú s podpisom nového kontraktu ponáhľať. Slafkovský je bezpochýb hráčom, ktorý má najväčší potenciál, avšak nováčikovská zmluva mu bude platiť aj v budúcej sezóne.