Main Content

Aj Slovan má právo na slabé dni: Hlasy po vypadnutí majstra zo Slovnaft Cupu

štvrtok, 14. marec 2024 10:08 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zaskočili v stredajšom štvrťfinálovom dueli Slovnaft Cupu úradujúceho majstra Slovan Bratislava. Na Tehelnom poli triumfovali 3:1 a asistent trénera "belasých" Boris Kitka uviedol, že hráči majú právo na slabé dni.

Favorit viedol po zásahu Tigrana Barseghjana, no o obrat v skóre sa gólmi postarali Šimon Faško a v závere Vincent Chyla a René Paraj. "Z našej strany slabý výkon. Jedine fáza medzi 60. – 80. minútou sa podobala tomu, čo sme chceli hrať, a boli sme počas nej lepším tímom. Inak sme boli od začiatku vzadu nepresní, prehrávali sme súboje, mali sme slabý pohyb hore, okrem tej spomenutej 20-minútovky. V strede sme nedokázali nadviazať na výkony Kankavu, Savvidisa či Kucku. Aj prehra patrí k profesionalizmu. Mužstvo sa snaží každé 3-4 dni vyhrať po sebe nasledujúce zápasy, preto netreba vidieť hneď všetko čierne. Dnes sme jednoducho podali slabý výkon, k čomu sa treba normálne postaviť. Ani my nevyhráme všetko až do konca, no sme sklamaní, chceli sme ísť ďalej. Snažili sme sa zložiť zostavu z hráčov, ktorí sa nám zdali v daný deň najlepšie pripravení. Zvažovali sme, či dať Marka Toliča od začiatku, mal však na takmer dvojtýždňový výpadok, absolvoval jeden-dva tréningy. K dispozícii nebol ani Cesar Blackman pre tragédiu v rodine. Zvažujete rôzne veci, napravo bol ešte Lukáš Pauschek, ktorý však hral 2-3 zápasy, a ďalší nás čaká v nedeľu. Čím dlhšie sa dnes hralo, tým viac Podbrezová cítila šancu. Nebudem komentovať situáciu za stavu 1:1, za mňa to bola penalta, keď Bartoš postrčil Rodriguesa v šanci, avšak nebudem teraz tvrdiť, že sme vypadli preto, lebo to nebolo odpískané. Nebolo by korektné hádzať to na rozhodcu, skôr sa treba pozrieť, že sme sklamali naším výkonom a zaslúžene sme po ňom vypadli. Kritériá spĺňalo len spomenutých 20 minút," povedal Kitka pre klubový web.

Slovan vlani prehral vo finále pohára s Trnavou a teraz skončil už pred bránami štvrťfinále. "Aj hráči majú právo na slabé dni, nebolo by fér to teraz individuálne hodnotiť. Vždy budeme hovoriť, že tá prehra je naša spoločná, nie jednotlivcov. Nemyslím si, že by prístup bol zlý, jednoducho sme ´neboli v zápase´ a výkon nesplnil parametre, aby sme dokázali prejsť cez Podbrezovú. Trochu sme jej to aj uľahčili, pretože sme sa málo priblížili tomu, čo sme schopní hrať. Avšak chápem, sú aj zápasy, keď máte zlý deň, a od nás to bol práve taký deň a výkon," dodal Kitka. Podbrezovčania sa vďaka triumfu dostali medzi štvoricu najlepších, doplnili tak trio Spartak Trnava, MFK Ružomberok a treťoligový klub ŠK Odeva Lipany.

"Tajne som dúfal, že Slovan nevyrukuje v takom hlbokom bloku ako naposledy u nás, a nepotrestá nás z brejkov. Preto sme začali trošku opatrnejšie, súper má neskutočnú silu v krajných vertikálach. Vedeli sme, že postupom času sa nám otvorí priestor na našu kombináciu, čo sa aj potvrdilo. Tento zápas bol o hráčoch, ako veľmi chceli, a dovolím si povedať, že chceli viac než Slovan. V našom mužstve naďalej prebieha zmena, chlapci potrebujú čas a skúsenosti práve z takýchto duelov. Preto som prejavil po postupe do hornej šestky takú veľkú eufóriu, pretože nás tam čaká desať takýchto zápasov," vyhlásil tréner Podbrezovej Roman Skuhravý. Žreb semifinále sa uskutoční vo štvrtok 14. marca o 13.00 h.