Main Content

OFICIÁLNE: Slavia Praha musela spraviť zmeny na súpiske v Európskej lige

pondelok, 4. marec 2024 18:51 | Autor: TASR

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha | zdroj: TASR

Český futbalový brankár Jindřich Staněk bude na jar chytať za Slaviu Praha aj v Európskej lige. "Zošívaní" na základe výnimky v nariadeniach Európskej futbalovej únie (UEFA) dopísali 27-ročného reprezentanta na oficiálnu pohárovú súpisku.

Slaviu čaká vo štvrtok úvodný duel osemfinále EL na pôde AC Miláno. Staněk nahradí zraneného Ondřeja Kolářa, ktorý má zlomenú kosť v zápästí. Osemnásobný český reprezentant posilnil Slaviu na začiatku januára, keď prišiel z Viktorie Plzeň. Hneď po príchode na Eden si však poranil lýtko a debut zažil až v nedeľňajšom mestskom derby proti Sparte Praha (0:0). Na súpisku pre európske súťaže ho klub nezapísal a avizoval, že v EL počíta do brány s Alešom Mandousom.

Pražania využili výnimku, ktorá hovorí, že keď klub nemá pre dlhodobé zranenie alebo chorobu k dispozícii aspoň dvoch brankárov z tzv. A-listu, môže dopísať nové meno. Za dlhodobé UEFA považuje zranenie, ktoré hráča vyradí minimálne na jeden mesiac. Okrem Mandousa a Staněka má tréner Jindřich Trpišovský k dispozícii tretieho brankára Jana Sirotníka.