Main Content

EURÓPSKA LIGA: Slovenskí reprezentanti nastúpia proti Liverpoolu či AC Miláno

piatok, 23. február 2024 12:48 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: Instagram ŠK Slavia Praha

Súperom futbalistov Sparty Praha v osemfinále Európskej ligy bude FC Liverpool. Prvý duel odohrá český šampión, ktorého dres si oblieka aj slovenský reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín, 7. marca doma na Letnej.

Odveta je na programe o týždeň neskôr na Anfielde. Rozhodol o tom piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone, v ktorom boli víťazi ôsmich skupín nasadení a postupujúci z play off nenasadení. Sparta sa do osemfinále prebojovala z play off, v ktorom vyradila Galatasaray Istanbul. V domácej odvete proti lídrovi tureckej ligy strelil Haraslín postupový gól Pražanov a celkovo má na konte v tomto ročníku EL tri presné zásahy.

Druhého českého zástupcu v súťaži Slaviu Praha, v ktorej pôsobia Ivan Schranz a Michal Tomič, čaká v osemfinále AC Miláno. Taliansky tím prešiel v play off cez Stade Rennes. Suverénny líder nemeckej Bundesligy Bayer Leverkusen nastúpi proti Karabachu Agdam. Azerbajdžanský tím sa do vyraďovacej fázy dostal prvýkrát v histórii. West Ham United, ktorý v minulej sezóne vyhral Európsku konferenčnú ligu, narazí na SC Freiburg.

Tretí anglický zástupca v súťaži Brighton & Hove Albion zabojuje o postup proti AS Rím. Finále EL sa bude hrať 22. mája v Dubline. V minulom ročníku získal trofej španielsky tím FC Sevilla, ktorý v tejto sezóne účinkoval v Lige majstrov.