Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (12.12.): Slováci v zámorí, posila Spišiakov a nové meno pri Tatarovi?

utorok, 12. december 2023 13:03 | Autor: Róbert Kalnický

Sean Monahan
Sean Monahan | zdroj: Twitter

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nové meno na Spiši

HK Spišská Nová Ves oznámil meno novej posily. Do kádra aktuálneho lídra našej najvyššej súťaže pribudol švédsky obranca Victor Björkung. 30-ročný zadák našu Extraligu pozná už z pôsobenia v Banskej Bystrici. Jeho posledným tímom bol anglický Nottingham Panthers.

Slovenská noc v NHL

V kanadsko-americkej NHL sa konečne darilo slovenským hokejistom. Tomáš Tatar v stretnutí proti Calgary Flames strelil svoj prvý sezónny gól. To však nebolo všetko. Bodovo sa presadil aj Miloš Kelemen, ktorý si pripísal sekundárnu asistenciu pri góle Michaela Kesselringa. Bol to jeho prvý bod v sezóne a prvá asistencia v profilige.

Colorado a Monahan?

Kanadský hokejový útočník Sean Monahan je v hľadáčiku viacerých tímov NHL. Útočník Montrealu je pripravený opustiť v závere sezóny svoj tím, aby mohol zabojovať o Stanley Cup. Najväčší interes o jeho služby prejavuje Colorado Avalanche, ktorému by sa skúsený útočník naozaj zišiel.

Vrána by mal skončiť v St. Louis

Neľahkú situáciu prežíva český útočník Jakub Vrána. Vo farbách St. Louis Blues sa mu vôbec nedarí a postupne sa vytratil zo zostavy. Podľa posledných informácií ho vedenie umiestnilo na waiver listinu a všetko je pripravené jeho odchodu z organizácie.

Získa Vancouver ďalšieho obrancu?

Carolina Hurricanes a Vancouver Canucks rozbehli komunikácie ohľadom trejdu obrancu Jalena Chatfielda. 27-ročnému zadákovi po sezóne končí zmluva a nie je jasné, či bude v Raleigh chcieť pokračovať. Interes o jeho služby prejavujú najmä zástupcovia Kosatiek, kde pôsobil aj v minulosti.