Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (10.12.): Nové posily k Tatarovi či Mešárovi? Puljujärvi v novom klube

nedeľa, 10. december 2023 19:10 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Puljujärvi na skusoch

Fínsky hokejový útočník Jesse Puljujärvi sa pripojil k tímu Pittsburghu Penguins. Niekdajší hráč Edmontonu Oilers či Caroliny Hurricanes zabojuje v organizácii Tučniakov o svoje miesto v zostave. Posledný súťažný zápas hral počas minuloročného play-off.

Hviezdne mená popri Mešárovi?

Kitchener Rangers patrí k najlepším tímom prebiehajúceho ročníka OHL. Podľa slovenského novinára Mariána Michalovského si jazdci nechávajú priestor ešte pre jedného importa. Hlavným adeptom je Martin Mišiak, šancu však má aj Tomáš Pobežal. Okrem nich na možný trejd čakajú aj Sandis Vilmanis či Linus Hemström.

Studenič opäť v NHL

Mariána Studeniča opäť povolali do kanadsko-americkej NHL. Predstavitelia Seattlu Kraken túto novinku oznámili slovenskému fotwardovi pred nočným zápasom proti Minnesote Wild. V prebiehajúcom ročníku odohral Studenič zataiľ v profilige dva zápasy, v ktorých nebodoval.

Žilinskí Vlci oslavujú pohár

JOJ ŠPORT Slovenský pohár pozná svojho držiteľa pre sezónu 2023/2024. Počas finálového víkendu v Považskej Bystrici sa odohrali tri zápasy, ktoré rozhodli o držiteľovi pohára. Stali sa ním hráči Žiliny, ktorí najskôr porazili Prešov 2:0 a dnes uspeli proti Považskej Bystrici 4:3 po predĺžení.

Nový spoluhráč pre Tatara?

Colorado Avalanche sa začalo obzerať po možnom posilnení ofenzívy. V hľadáčiku predstaviteľov Lavín je v posledných dňoch hráč na pozíciu centra. Zámorský portál NHL Trade Rumors spomína najmä tandem Joel Eriksson Ek a Boone Jenner. Jedná sa však zatiaľ len o špekulácie.