Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (9.12.): Jaroslav Halák, mladík Adam Nemec i nepríjemnosť Toronta

sobota, 9. december 2023 15:52 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Čo s Halákom?

Jaroslav Halák ani v úvode decembra nenašiel nového zamestnávateľa. O jeho situácii na sociálnej sieti X informoval novinár Tomáš Prokop, ktorý napísal že v jeho prípade stále nie sú známe žiadne novinky. Podľa slov renomovaného žurnalistu nie je jasná ani otázka ohľadom možného pôsobenia v Európe. 

Woll bude Torontu chýbať

Predstavitelia PR Toronta Maple Leafs potvrdili nepríjemnú správu. Americký brankár Joseph Woll bude svojmu tímu dlhšiu dobu absentovať. Podľa posledných informácií by sa malo jednať o zlomeninu členku a jeho stav sa bude posudzovať na týždennej báze.

Nová posila New Yorku Islanders

New York Islanders a St. Louis Blues v noci dotiahli výmenu. Novým hráčom v organizácii Ostrovanov je tvrdý obranca Robert Bortuzzo. Skúsený zadák naposledy pôsobil v St. Louis Blues. Bluesmani za neho získavajú voľbu v siedmom kole draftu v roku 2024.

Adam Nemec debutoval v Extraliga

Slovenská hokejová extraliga zažila včera ďalší debut mladíka. Na súpiske Nitry sa ocitol mladučký Adam Nemec. Brat Šimona Nemca ide v rodinných šľapajách. Prvé minúty v Tipos Extralige zažil na štadióne rodného Liptovského Mikuláša vo veku 16 rokov, 1 mesiac a 20 dní.

DeAngelo na ceste z Caroliny

Americký hokejový obranca Tony DeAngelo je pripravený opustiť Carolinu Hurricanes. Ofenzívnemu zadákovi pôsobenie v celku z mesta Raleigh vôbec nwsadlo. Celkovo v tomto ročníku odohral 16 zápasov, v ktorých si na konto pripísal len 7 kanadských bodov. Navyše, nie vždy sa zmestí do základnej zostavy.