Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (1.12.): Šimon Nemec je v NHL! Krejčí sa rozhodol skončiť a nový klub Hudáčka?

piatok, 1. december 2023 19:32 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Marek Slovák okúsi zahraničný chlebík

HK Nitra uvoľnil na dva týždne svojho útočníka Mareka Slováka. Skúsený odchovanec nitrianskeho hokeja bude v kariére pokračovať v tíme Lausitzer Füchse. Účastník druhej najvyššej nemeckej súťaže si Slováka vyžiadal do 15.12.

Šimon Nemec v NHL!

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec by mohol debutovať v kanadsko-americkej NHL. Vedenie New Jersey Devils mladého slovenského zadáka povolalo do prvého tímu! Diablov čaká najbližší zápas dnes v noci, keď privítajú v domácom prostredí San Jose Sharks.

David Krejčí zakončil kariéru

Český hokejový útočník David Krejčí napokon ukončil profesionáln kariéru. V stanovisku dlhoročného hráča Bostonu Bruins sa uvádza, že v tejto sezóne už do akcie nenaskočí ani v českej najvyššej súťaži. O konci sa rozhodol zo zdravotných dôvodov.

Hudáček v Česku?

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček by sa mohol presunúť do českej najvyššej súťaže. Podľa posledných informácií, ktoré sa objavili na sociálnej sieti X sa mal dohodnúť s Hradcom Králové. Vedenie Mountfieldu však túto správu doteraz nepotvrdilo a na definitívu sa stále čaká.

Rekord na MSJ?

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov môže vytvoriť nový rekord v počte draftovaných hráčov, ktorí oblečú dres Slovenska na majstrovstvách sveta. Na aktuálnej súpiske figuruje 11 hokejistov zvolených na výbere nováčikov, no môže k nim pribudnúť aj dvanásty - Šimon Nemec.