Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (12.11.): Smrť Romana Čechmánka, Slováci v Landshute i koniec v Edmontone

nedeľa, 12. november 2023 19:47 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Zomrel Roman Čechmánek

Český hokej sa odel do čiernej. Niekdajší dlhoročný gólman Českej hokejovej reprezentácie Roman Čechmánek zahynul vo veku 52 rokov. Mnohonásobný šampión tamojšej najvyššej súťaže a olympijský víťaz z Nagana zomrel zo zatiaľ neznámych príčin.

Jay Woodcroft končí v Edmontone

Nepriaznivé výsledky Edmontonu Oilers v úvode ročníka majú svoju druhú obeť. Po tom, ako bol poslaný na farmu Jack Campbell, končí v tíme aj tréner Jay Woodcroft. Vedenie klubu o tom informovalo dnes vo večerných hodinách.

Posila pre Vancouver?

Vancouver Canucks odštartoval nový ročník kanadsko-americkej NHL vo veľkom štýle. Kosatkám trochu nečakane patrí v Západnej konferencii druhá pozícia. Po dobrom štarte sa začalo sa hovoriť o možných posilách. Najnovšie sa v špekuláciách objavuje meno Morgana Frosta.

Kto bude chcieť Zadorova?

Ruský obranca Nikita Zadorov si vyžiadal trejd z Calgary Flames. Zámorské médiá ihneď začali špekulovať o tom, kto by mohol prejaviť interes o jeho služby. Do úvahy prichádzajú najmä tri destinácie - New Jersey Devils, Vancouver Canucks a Toronto Maple Leafs.

Slováci obsadili druhú pozíciu na Nemeckom pohári

Hokejisti Slovenska obsadili na Nemeckom pohári napokon druhú pozíciu. V nemeckom Landshute porazili Rakúsko 7:1 a Nemecko 2:1, ale prehrali s Dánskom pomerom 3:4. Napriek tomu však naši hokejisti obsadili na podujatí až druhú pozíciu.