Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (8.11.): Šťastný Griezmann, veteráni Giroud a Pepe, gólový Haaland či Ibrahimovič a AC

streda, 8. november 2023 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Antoine Griezmann nemá v úmysle opustiť Atlético

Antoine Griezmann v tejto chvíli predvádza v drese Atlética Madrid fantastické výkony, nielen v La Lige, ale aj v Lige majstrov. Francúz mal v lete možnosť odísť do Saudskej Arábie, ale nebolo to niečo, čo by ho zaujímalo. „Je to jeden z najlepších hráčov v histórii tohto klubu. Nepochybujem o tom, že bol narodený, aby hral pre Atlético," povedal o ňom kouč ATM Diego Simeone.

Stopér Pepe píše futbalovú históriu

Portugalský stopér Pepe prepísal históriu Ligy majstrov, keď v drese FC Porto nastúpil vo veku 40 rokov a 256 dní. „V prvom rade je to pre mňa špeciálne, pretože to vyšlo na deň narodenín mojej mamy. Povedal som jej, že to je pre ňu. Byť na tejto úrovni v takomto veku je niečo neuveriteľné," uviedol veterán. 

V Giroudovom prípade je vek iba číslo

AC Miláno včera v Lige majstrov porazilo Paríž Saint-Germain 2:1, o troch bodoch pre Milánčanov presným zásahoom rozhodol Olivier Giroud. „Áno, mám síce 37 rokov, ale stále zažíva tieto úžasné emócie. Milujem to. San Siro bolo šialené, fanúšikovia spievali. Som pyšný na náš tím."

Haaland sa vrátil. Skóroval dvakrát

Erling Haaland mal cez víkend proti Bournemouthu  zdravotné problémy a striedal po polčase. Včera sa opäť objavil v drese Manchestru City a v zápase proti Young Boys Bern skóroval dvakrát. Nór dal v 34 zápasoch v Champions League 38 gólov. 

Zlatan Ibrahimovič na ceste do AC Miláno?

CEO AC Miláno Furlani pripustil, že by sa Zaltan Ibrahimovič mohol vrátiť do AC Miláno. „Je tu šanca, že sa Zlatan Ibrahimovič pripojí k manažmentu AC Miláno. Pracujeme na tom, boli by sme na to pyšní. Rokujeme so Zlatanom a uvidíme, ako to dopadne."