Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (12.10.): Hancko a Liverpool, Camavinga, Valverde či Vitor Roque

štvrtok, 12. október 2023 13:17 | Autor: Jakub Vaverka

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Dávid Hancko a Liverpool FC?

Slovenský obranca Dávid Hancko, ktorý podáva výborne výkony v drese holandského Feyenoordu Rotterdam, je vraj v hľadáčiku anglického Liverpoolu FC, ktorý by rád rozšíril svoje možnosti na stopérskom poste. Háčik však je v tom, že Hancko by bol na Anfield Road v pozícii tretieho stopéra, čo by znamenalo, že o miesto v základnej zostave LFC by musel tuho bojovať. 

Camavinga do roku 2029

Taliansky novinár Fabrizio Romano píše, že francúzsky reprezentant Eduardo Camavinga podpíše so španielskym gigantom Realom Madrid nový kontrakt nie do roku 2028, ako sa pôvodne očakávalo, ale do roku 2029. Klauzula na jeho vykúpenie bude stanovená na 1 miliardu eur. 

Nová zmluva aj pre Valverdeho

Biely Balet nezaháľa a aktívne myslí na svoju budúcnosť. Okrem vyššie spomínaného Camavingu by mal nový kontrakt dostať aj uruguajský záložník Federico Valverde. „Fede" sa s Realom Madrid dohodol na zmluve do roku 2028. Výkupná klauzula? Opäť 1 miliarda eur. 

Ex-kouč PSG odišiel do Kataru

Christophe Galtier, ktorý si urobil meno vo francúzskej Ligue 1 ako lodivod LOSC Lille či Paríža Saint-Germain, odišiel po letnom konci v parížskom Parku Princov do Kataru. Galtier sa stal novým kormidelníkom tamojšieho Al Duhail. 

Roque príde v januári

Barcelona v lete získala do svojich služieb brazílsky supertalent Vitora Roqueho, ale nechala ho na hosťovaní v jeho doterajšom klube Paranaense. Aktuálne reporty pojednávajú o tom, že Vitor by mal do metropoly Katalánska prísť v januárovom transferovom okne.