Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (11.10.): Vegas prečistili káder, konkurent pre Regendu i perfektný Adam Húska

streda, 11. október 2023 14:48 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Comtois vo Vegas nepresvedčil

Predstavitelia Vegas Godlen Knights sa rozhodli rozviazať spoluprácu s Maximem Comtoisom. Niekdajší kanadský reprezentant do 20 rokov či vicemajster sveta bol v organizácii šampióna profiligy na skúške, no nedokázal presvedčiť o svojich kvalitách. Otázka ďalšieho pôsobiska však ostáva otvorená.

Ďalší konkurent pre Regendu

Pavol Regenda má v americkom Anaheime ďalšieho konkurenta. Do organizácie Káčerov totiž v noci z utorka na stredu pribudol útočník Ross Johnston. 29-ročný Kanaďan vlani pôsobil v New Yorku Islanders, za ktorý odohral iba 16 duelov.

Adam Húska žiari v KHL

Slovenský hokejový brankár Adam Húska prežíva životnú sezónu. V úvode nového ročníka KHL vo farbách Torpeda Nižnyj Novgorod je výraznou oporou svojho tímu. Predstavil sa zatiaľ v desiatich zápasoch, v ktorých inkasuje priemerne 1,39 gólu na zápas. Celkovo pri jeho mene svieti úspešnosť 94,8%.

NHL s ráznym krokom

Majitelia NHL tímov prišli so závažným zákazom. Podľa nich majú totiž hráči zakázané používať na zápasoch dúhovú pásku na podporu LGBT komunity. Tento krok sa však stretol s vlnou nevôle a je otázne, akým smerom sa bude vyvíjať táto otázka v budúcnosti.

Český gólman pokračuje v AHL

Český hokejový brankár Tomáš Suchánek uspel na skúške v San Diegu. Mladý, stále len 20-ročný rodák z Přerova sa dohodol s predstaviteľmi Gulls na ročnom kontrakte. Vlani Suchánek českej dvadsiatke vychytal striebornú medailu na svetovom šampionáte a pôsobil vo WHL.