Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (9.10.): Jakub Demek v NHL, Mešár v boji o AHL i Juraj Slafkovský v novej pozícii

pondelok, 9. október 2023 09:55 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Jakub Demek podpísal vo Vegas

Slovenský hokejový útočník Jakub Demek sa dočkal nováčikovského kontraktu v kanadsko-americkej NHL. 20-ročný mládežnícky reprezentant včera večer podpísal so šampiónom profiligy trojročnú zmluvu. Sezónu by mal odštartovať v AHL vo farbách Hendersonu Silver Knights.

Mešár aktívne bojuje o miesto v AHL

Slovenský útočník Filip Mešár aktívne bojuje o svoje miesto v organizácii Lavalu Rocket. Mladý forward sa presunul do AHL, kde za Laval Rocket nastupuje v prvej formácii. V nočnom zápase proti Belleville Senators upravoval skóre na 2:4. Jeho tím sa napokon tešil z trojgólového víťazstva.

Detroit angažoval ďalšie meno

Detroit Red Wings sa rozhodol stiahnuť do svojej organizácie ďalšieho hráča. Zach Aston-Reese prichádza z Toronta Maple Leafs. Americký útočník v uplynulom ročníku odohral za TML 77 zápasov, v ktorých pozbieral 14 kanadských bodov. Počas play-off sa predstavil v šiestich zápasoch, kde strelil jeden gól.

Slafkovský je pripravený na novú rolu

Draftová jednotka z roku 2022 Juraj Slafkovský je pripravený na novú sezónu v kanadsko-americkej NHL. Odchovanec Košíc bude mať v ročníku 2023/2024 novú rolu. Mal by nastupovať v druhej formácii po boku Alexa Newhooka a Kirbyho Dacha. 

Jurčo medzi oporami Davosu

HC Davos včera nastúpil na zápas v Zürichu. Dres žlto-modrých opäť obliekol aj Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil na krídle druhej formácie. Vo včerajšom stretnutí slovenský bronzový olympionik nebodoval, avšak opäť patril medzi dôležité persóny tímu. V šiestich zápasoch zatiaľ Jurčo strelil 2 góly.