Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (9.9): Mladý Slovák vedie celú ligu, veľké meno v Michalovciach i nečakaný krok Cartera Harta

sobota, 9. september 2023 11:29 | Autor: Róbert Kalnický

Carter Hart
Carter Hart | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Ján Chovan naďalej valcuje

Repreznentant Slovenska do 18 rokov Ján Chovan pokračuje vo fantastických výkonoch. Vo fínskej najvyššej dorasteneckej súťaži je aktuálne najproduktívnejším hráčom. Po troch stretnutiach má na konte 7 kanadských bodov. Tappara Tampere v slovenskom hokejistovi našla poklad, ktorý naplno žiari.

Nová posila v Michalovciach

Slovenskú najvyššiu hokejovú súťaž si zahrá Chase Pearson. Americký útočník prichádza na Zemplín priamo z AHL z Grand Rapids Griffins. V druhej najlepšej súťaži v zámorí odohral vlani 47 zápasov s bilanciou štyri góly a 10 asistencií. V ročníku 2021/2022 naskočil do troch stretnutí vo farbách Detroitu.

Tri konce kariéry

Korčule na klinec zavesila trojica maďarských hokejistov. S profesionálnou kariérou sa rozlúčili János Vas, Laszló Ritó a Bence Kiss. Všetci traja si pamätajú aj pôsobenie v našej najvyššej súťaži vo farbách Miškovca. Navyše, ešte počas ročníka 2021/2022 sa Vas mihol aj vo farbách Prešova.

Nečakaný krok Cartera Harta

Kanadský hokejový brankár Carter Hart vystúpil na sociálnej sieti Instagram s nečakaným krokom. Svoj profil si aktualizoval na privátny a odstránil sledovanie Philadelphii Flyers. Zámorské médiá špekulujú, že to súvisí so škandálom kanadských juniorov a obvinení zo znásilnenia. Iné hlas zas hovoria o tom, že je v hre odchod do iného klubu.

Pôsobenie v KHL Mičkovovi škodí

Ruský hokejový útočník Matvei Mičkov sa vo farbách SKA Petrohrad trápi. Draftovaná nádej Philadelphie Flyers nedostáva dostatok priestor. Z prvých štyroch zápasov sa v troch ocitol len na tribúne, v jednom, v ktorom naskočil do akcie mal ice-time len 6 minút. Mladý Rus potrebuje hrávať čo najviac, avšak jeho rozvoj je momentálne zabrzdený.