Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po rozstrelovej výhre nad Írskom

piatok, 9. október 2020 11:24 | Autor: Filip Chudý

Radosť slovenskej reprezentácie
Radosť slovenskej reprezentácie | zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovensko nakoniec zvládlo barážové semifinále proti Írom. Prinášame vám hodnotenie našich reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Rodák (7,5) – Veľa práce nemal, ale vyriešil všetko. Predviedol snáď len jedno menšie zaváhanie pri vysokej lopte, no celkovo ich zvládol dobre, čím pomohol obrane. Za 120 minút musel riešiť iba jednu šancu súpera, keď si na ňom vylámal zuby Browne. To istého hráča vychytal aj v rozstrele.

Peter Pekarík (5,5) – Nepodal výkon, po ktorom by sme boli nadšení, ale nemôžeme byť ani sklamaní. Svoje si odohral, hoci smerom dopredu ho bolo menej vidieť. Dva dobré centre sú málo. Smerom dozadu mal problém iba pri jednej šanci súpera, hoci veľa ich Íri ani nemali.

Denis Vavro (6) Osobné súboje zvládol, ale opäť sa nevyhol „vavrovinám“. Buďme preto radi, že teraz hral proti nám neškodný súper, kvalitnejší by to využil. Dvakrát nezmyselne opustil priestor a boli z toho dve najväčšie šance súpera. V prvom prípade, keď ho súper obohral pred pokutovým územím, sa dokonca niekoľko sekúnd len v stoji prizeral, ako to dopadne a či Kucka „chytí“ na čiare. Neprípustné!

Martin Valjent (6) – Hneď v prvej minúte urobil chybu, ale potom sa im vyvaroval. Zblokoval strelu McCleana, ktorú by zrejme súper na zadnej žrdi dorazil do brány. Mal síce z našich hráčov najlepšiu úspešnosť prihrávok (91,7 %), ale čakali sme od neho ešte razantnejší výkon.

Róbert Mazáň (5,5) – Bolo šťastím, že súper nemal na krajoch ihriska dostatočnú kvalitu, preto mal vlastne pohodový zápas. Raz však nezmyselne podbehol loptu. Smerom dopredu mal zopár akcií, ale nič nedotiahnuté do konca.

Juraj Kucka (6,5)Viackrát sa ocitol na zemi, čo nebýva uňho typické. Bojoval však za dvoch a hlavne zabránil istému gólu, keď ho pred prázdnou bránou trafil Hourihane. Futbalovo to malo byť lepšie, ale jeho fyzické prednosti na Írov platili.

Patrik Hrošovský (8) – Skvele zachytával lopty a dobre strážil priestor pred stopérmi, čo je vec, ktorá nám, keď je na ihrisku Lobotka, výrazne absentuje. Urobil všetko ako mal a bol náš najlepší hráč na ihrisku.

Marek Hamšík (7)Kopaciu techniku má stále výbornú, čo ukázal pravačkou aj ľavačkou. Dal dve skvelé prihrávky za obranu, pričom hlavne tá na Haraslína bola (takmer) gólová. Zo všetkých hráčov na ihrisku bol suverénne najčastejšie pri lopte, vlastne počas celých 120 minút, keďže mal 130 dotykov s loptou. Chýbali však jeho ofenzívne nábehy, ktoré v minulosti vedeli trhať obranu súperov. Ukázalo sa, aký je pre nás nenahraditeľný.

Albert Rusnák (4,5) – Bolo toho málo. Od krídla číslo jeden očakávame oveľa viac smerom dopredu. To musí byť akcia za akciou a tlačenie sa do pokutového územia, nie to, že ich spomalí, zasekne a rozohrá pod seba.

Ondrej Duda (6,5) – Do príchodu Haraslína jediný, kto z našich dokázal ohroziť bránu súpera. V nadstavenom čase prvého polčasu mal nebezpečnú strelu a následne „strihol“ aj nožničky. Robil však kľučky navyše. Je síce pekné, že podržal loptu a padal nižšie, len na čo nám je to platné, keď potom nemáme nikoho v pokutovom území súpera!?

Jaroslav Mihalík (4,5) Bolo toho smerom dopredu málo, až sa núka napísať, že nič. Vybojoval jednu nebezpečnú štandardnú situáciu. V druhom polčase mu komicky ušla lopta, čím demonštroval, že nebol v zápase, resp. si neveril.

Lukáš Haraslín (7)Hneď po príchode na ihrisko sa dostal do zakončenia, ale Duffy jeho strelu smerujúcu do brány zastavil. Strelu v predĺžení však mal upratať do brány, ak chce byť teda veľký hráč. Stále si pýtal loptu a mal hrať od začiatku.

Ján Greguš (6,5)Dobre naskočil so zápasu. Bol istý na lopte a snažil sa hrať aj futbal. Sebavedomie ukázal v penaltovom rozstrele.

Róbert Mak (4,5)Ako každé naše krídlo sa snažil vracať dozadu, ale to je snáď povinnosť. Smerom dopredu neukázal nič.

Róbert Boženík, Norbert Gyömbér (bez známky) – Prišli len v rámci taktických striedaní, aby sme nemali na trávniku hráčov bez energie.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon