Main Content

Prestupové novinky (28.7.): Jan Oblak, posily, ktoré dávajú zmysel Manchestru či plány Realu

utorok, 28. júl 2020 13:17 | Autor: Martin Gregor

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Grealisha to láka do Manchestru United

Prestup Jacka Grealisha z Aston Villy do Manchestru United je podľa anglickej futbalovej legendy Michaela Owena veľmi reálny a to napriek tomu, že Villans sa napokon podarilo udržať v Premier League a budú sa teda snažiť udržať si jeho služby tým, že zaňho budú pýtať astronomické peniaze. Najnovšie sa spomína čiastka až okolo 80 miliónov libier. Owen na margo možného prestupu 24-ročného talentovaného Angličana skonštatoval: ,,Podľa toho čo mi bolo povedané, jeho srdce bije pre Manchester United. Bol by som veľmi prekvapený, keby odišiel niekam inam.”

Vertonghen by dával Manchestru zmysel

Jan Vertonghen by bol podľa bývalého obrancu Tottenhamu Jermainea Jenasa vhodným partnerom do obrany ku kapitánovi Manchestru United Harrymu Maguireovi. Vertonghen aktuálne hľadá novú výzvu po vypršaní kontraktu v Tottenhame a spájaný je aj s viacerými klubmi zo Španielska a Talianska. Jenas verí, že v Premier League má stále čo dokázať a Manchester United, ktorý hľadá na trhu vhodnú posilu na stopérsku pozíciu,  by bol preňho najlepšou destináciou.

Jan Vertonghen a Joel Veltman
Jan Vertonghen a Joel Veltman | zdroj: TASR

Oblak je hráčom Atletica. Bodka.

Prezident Atletica Madrid Enrique Cerezo sa vyjadril ku špekuláciám, podľa ktorých by chceli Chelsea a najnovšie údajne aj Manchester United získať ich brankársku oporu Jana Oblaka, keď vyhlásil viac než jednoznačne: ,,Jan Oblak je hráčom Atletica Madrid. Bodka!” Cerezo následne pokojnejším spôsobom doplnil, že tieto špekulácie médii chápe. ,,Neustále opakujem, že Oblak je zazmluvnený a že je to najlepší brankár na svete. Nie je preto zvláštne, že sa objavujú ponuky od takých skvelých tímov.”

Jan Oblak
Jan Oblak | zdroj: TASR

Rýchle správy

Real Madrid sa podľa ESPN zaujíma o služby Juesa Koundého z konkurenčnej Sevilly. 21-ročný Francúz je vraj v centre pozornosti skautov Blancos už dlhšiu dobu. Cena talentovaného stopéra sa odhaduje na 30 miliónov eur.

Real Madrid naopak pravdepodobne nevstúpi do boja o služby mimoriadne žiadaného len 17-ročného stredopoliara Eduarda Camavingu zo Stade Rennes. Uviedol to portál Marca, ktorý tvrdí, že Pusinky sa rozhodli, že nebudú míňať počas leta veľké peniaze a tak prenechajú súboj o jeho služby na ďalších záujemcov. Najhorúcejšími sú Bayern Mníchov a PSG.

Legenda Manchestru United Ryan Giggs opäť zopakoval, že Manchester United potrebuje minimálne tri veľké posily, ak chce v budúcej sezóne bojovať o titul v Premier League. S Old Trafford je najčastejšie spájaný Jadon Sancho z Borussie Dortmund, no veľa sa hovorí aj o zvučnej posile na stopérsky post. Bývalý spoluhráč Giggsa Roy Keane zas cez víkend upozornil, že Červení Diabli potrebujú aj lepšieho brankára, než je David De Gea. 

BBC Sport tvrdí, že prestup Ferrana Torresa z Valencie do Manchestru City je čoraz reálnejší. Kluby sa vraj už mali dohodnúť aj na prestupovej sume, ktorá by činila 40 miliónov libier. Feran Torres je označovaný za ideálnu náhradu v kádri Manchestru City za Leroya Saného, ktorý odišiel do Bayernu.

Britský Guardan tvrdí, že Brazílčan Willian počas leta uzavrie zmluvu s Arsenalom Londýn a stane sa tak posilou priamej konkurencie Chelsea, kde mu po tejto sezóne vypršala zmluva. The Blues sa pritom snažili udržať jeho služby, no Willian odmietol možnosť podpisu nového dvojročného kontraktu.