Main Content

Hamilton s rekordným triumfom na VC V. Británie, double Mercedesu

nedeľa, 14. júl 2019 16:56 | Autor: TASR

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton | zdroj: TASR

Silverstone 14. júla (TASR) - Brit Lewis Hamilton na Mercedese triumfoval na nedeľňajšej Veľkej cene Veľkej Británie, desiatom podujatí seriálu F1.

Druhý skončil jeho tímový kolega Fín Valtteri Bottas, tretí prišiel do cieľa Monačan Charles Leclerc na Ferrari.

Pre obhajcu titulu a lídra šampionátu to bolo rekordné šieste víťazstvo v Silverstone a siedme v tejto sezóne. Ďalšie preteky sú na programe 28. júla v Nemecku.

Na štarte zaujal Vettel, ktorý sa dostal na 5. priečku pred Gaslyho, ináč si ostatní pretekári postrážili svoje pozície. Hamilton od úvodu útočil na držiteľa pole position Bottasa a vo 4. kole sa dostal pred tímového kolegu. V 8. kole zaujala kolízia kolegov z Haasu Magnussena s Grosjeanom, po ktorej neskôr skončili obaja jazdci. Preteky nedokončil ani Giovinazzi, ktorý v 21. kole zišiel z trate. Preteky následne prerušil príchod bezpečnostného vozidla. Po jeho odchode si Hamilton s Bottasom udržiavali výrazný náskok pred tretím Vettelom. Pred neho sa v 38. kole vydareným manévrom dostal Verstappen, no krátko nato Vettel vrazil do Holanďana a obaja vyšli z trate. Hoci stratili niekoľko pozícií, obaja pokračovali, Vettel dostal navyše od traťových komisárov 10-sekundovú penalizáciu. V záverečnom kole ešte Hamilton získal bod navyše za najrýchlejšie kolo.