Main Content

Pochettino pred novou sezónou: Musíme sa poučiť z bolesti!

nedeľa, 14. júl 2019 16:53 | Autor: Timotej Gašper

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Argentínsky tréner Tottenhamu stále nevyhnal z hlavy finále Ligy majstrov, no taktiež je motivovaný pred novou sezónou.

Tottenham má za sebou vskutku vydarenú sezónu. Hráči Mauricia Pochettina sa v druhom polroku presťahovali na krásny nový štadión, na ktorom previedli nejeden kvalitný výkon. Všeobecne sa im však darilo nad očakávania. Dlhodobo boli jedným z teoretických ašpirantov na titul a darilo sa im aj v pohárovej Európe. V Lige majstrov si cez skupinu a neskôr cez Dortmund, Manchester City a Ajax predrali cestu až do veľkého madridského finále, v ktorom sa im postavil domáci konkurent z Anfield Road. 

Konečné 3.miesto v Premier League a neúspech vo finále Ligy majstrov sú na jednej strane nešťastné počiny, no z druhej stránky je to dôkaz toho, že v severnom Londýne sa za minulé roky vydarilo vypracovať stabilný a silný projekt, ktorý môže poraziť akýkoľvek tím na svete. Trénerovi Pochettinovi aktuálne teda neostáva nič iné, len vziať minuloročné skutočnosti z tej pozitívnej stránky a snažiť sa eliminovať chyby. „Samozrejme, že sme sklamaní. Prehra vás vždy sklame a zarmúti a my nikdy neočakávame prehru. Myslím si, že sezóna bola úžasná. Gratulujem Liverpoolu ale vždy po prehre sa cítite sklamaní. Ak nie ste schopní vyhrať, musíte sa poučiť z bolesti,“ načal Pochettino pre Sky Sports

Spurs sa pred novým ročníkom dovedna posilnili o hviezdneho stredopoliara z Lyonu, Tanguya Ndombélého, ktorý prišiel za historicky najvyššiu klubovú prestupovú čiastku (60 miliónov eur, pozn.). Mauricio však pred novou sezónou neskladá zbrane, no práve naopak: „City a Liverpool majú za úlohu udržať si svoju kvalitu a úroveň. My máme za úlohu snažiť sa znížiť rozdiel medzi nimi a nami. Snaha o dobehnutie týchto klubov je obrovskou výzvou a uvidíme, ako to pôjde. Liverpool aj City majú obrovskú kvalitu a sú veľmi silní. Premier League je najsúťaživejšia liga na svete,“zakončil necelý mesiac pred štartom sezóny 19/20 Pochettino.