Main Content

Neymar prilieva benzín do ohňa: Najkrajší moment za Barcu? Výhra nad PSG!

nedeľa, 14. júl 2019 16:31 | Autor: Timotej Gašper

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Brazílska futbalová ikona si svojim kontroverzným správaním chce pravdepodobne vydupať prestup. 

Sága ohľadom odchodu Neymara z Parížu Saint-Germain sa ťahá už mesiace. Brazílsky ofenzívny futbalista je podľa vlastných slov pod Eiffelovou vežou nespokojný a po dvoch rokoch chce PSG opustiť, no to bude zdá sa dosť náročné. Možnosť jeho odchodu potvrdil aj športový riaditeľ parížskeho celku, Leonardo, ktorý však zdôraznil, že 27-ročný krídelník môže odísť len v prípade, že potenciálny záujemca splní všetky stanovené požiadavky.

Nielen ťah športového riaditeľa Parížu Saint-Germain teda naštartoval sériu nešportových kontroverzných momentov, ktorými má hráč prinútiť vedenie k upusteniu od takmer nedosiahnuteľných finančných požiadaviek a prijať ponuku od Barcelony, kde by sa Neymar rád vrátil. Ďalším negatívnym bodom bolo, že Neymar sa nedostavil na klubový zraz pred začiatkom letnej prípravy na novú sezónu. Písalo sa, že Barcelona dotiahne primárne jeho a až tak sa zameria na Antoine Griezmanna, no stal sa presný opak a zatiaľ čo Francúz už zarezáva v Katalánsku, Neymar spôsobil ako hráč PSG ďalší sporný moment. Pri rozhovore pre periodikum Oh My Goal sa na otázku, ktorý moment si ako hráč Barcelony užil v minulosti najviac, vyjadril jasne: „Najkrajší moment za Barcu v šatni? Hmm, výhra nad PSG! Po tej otočke sme šaleli a som si istý, že to bol rovnaký pocit pre nás všetkých. Keď sme strelili šiesty gól, cítil som sa ako ešte nikdy predtým, bolo to neuveriteľne úžasné,“vyjadril sa na adresu svojho aktuálneho zamestnávateľa. 

Samozrejme je možné, že toto vyjadrenie nemalo spôsobiť kontroverzný respektíve kriticky ironické pocity, no v aktuálnej situácií je to viac než pravdepodobné. A čo sa týka toho, že Neymar sa nedostavil do Paríža načas, jeho otec sa sám vyjadril, že klub bol dobre informovaný o skutočnosti, že jeho syn sa pripojí až v pondelok 15.7, keďže v Brazílií ostal kvôli charitatívnej akcii.