Main Content

Ďalší veľkých úspech Slovenska v kanoistika: Ladičová s dvomi striebrami!

nedeľa, 14. júl 2019 16:00 | Autor: TASR

Gabriela Ladičová
Gabriela Ladičová | zdroj: TASR

Račice 14. júla (TASR) - Slovenská reprezentantka Gabriela Ladičová získala v nedeľu dve strieborné medaily v C1 v kategórii do 23 rokov na ME juniorov v rýchlostnej kanoistike v Račiciach.

Na 500 m trati Slovenku predstihla iba Ukrajinka Anastasia Četveriková, bronz získala Gruzínka Mariami Kerdikašviliová. Na 200 m zaostala za víťaznou Poľkou Dorotou Borowskou o sedem desatín sekundy, tretia bola Maďarka Bianka Nagyová.

Striebro si vybojovalo aj kvarteto Samuel Baláž, Matúš Jedinák, Csaba Zalka a Adam Botek v disciplíne K4 na 500 m v kategórii do 23 rokov. Za víťaznou posádkou z Bieloruska zaostali Slováci iba o 52 tisícin sekundy, bronz brali Rusi. V A-finále C4 juniorov na polkilometri slovenských reprezentantov v zložení Peter Lenart, Peter Stolárik, Peter Kizek a Andrej Mazaník diskvalifikovali.

Na rovnakej trati v A-finále v kategórii juniorov finišovala Slovenka Lucia Valová na 8. mieste. Slovenská výprava má v Račiciach tri cenné kovy. V sobotu v prvý finálový deň Mariana Petrušová získala na kilometri titul majsterky Európy v K1 do 23 rokov a duo Samuel Baláž a Adam Botek sa tiež na kilometri stalo vicemajstrami Európy v K2 do 23 rokov.

Petrušová v nedeľu skončila v A-finále K1 na polkilometri do 23 rokov na 7. mieste, juniorský štvorkajak na tejto trati v zložení Samuel Podhradský, Zsolt Libai, Martin Hvojník a Richard Németh zvíťazil v B-finále. Junior Michal Pospíšil obsadil v B-finále K1 na 500 m 7. miesto a juniorka Dagmar Čulenová v B-finále K1 6. priečku.

Dagmar Čulenová a Romana Jakubisová obsadili v A-finále K2 na 500 m junioriek 8. pozíciu.

Na 200-metrovej trati skončila Lucia Valová v C1 junioriek na 5. mieste, Csaba Zalka bol v K1 kategórie do 23 rokov šiesty.