Main Content

Čajkovič je rád, že si ho vybrala práve Tampa: Takto to zhodnotil na Twitteri

utorok, 25. jún 2019 06:45 | Autor: Martin Gregor

Maxim Čajkovič, Twitter
Maxim Čajkovič, Twitter | zdroj: Twitter

Maxim Čajkovič bol pred začiatkom uplynulej sezóny považovaný za hokejistu, ktorý by mohol byť draftovaný v prvom, alebo druhom kole draftu NHL.

Po nie príliš vydarenej prvej sezóne za morom v Sant John Sea Dogs v zámorskej QMJHL (46 bodov v 60 zápasoch) sa napokon do prvých dvoch kôl nezmestil. Napokon si ho vybrala Tampa Bay Lightning v 3. kole z celkového 89. miesta ako jediného Slováka v tohtoročnom drafte.

Druhý najproduktívnejší hráč MS do 18 rokov v roku 2018 však sklamaný nie je. Naznačil to aj tweet, ktorý publikoval redaktor  Denníka N Tomáš Prokop. ,,Tampa Bay ma chcela, vymenila kvôli mne aj pick. Veľmi ma to teší, zajtra odchádzam na nováčikovský kemp. Našťastie mam všetko opraté,” citoval Prokop slová nádejného slovenského reprezentanta.

 

Čajkovič sa následne vyjadril k draftu aj na svojom Twitteri. ,,Ďakujem Tampa Bay  za dôveru a chcem povedať veľké ĎAKUJEM všetkým, ktorí mi pomohli dosiahnuť túto métu. Som naozaj hrdý na to, že som Lightning!”

 

Bratislavský rodák bol celkovo treťou draftovou voľbou Tampy. V prvom kole si vybrala NolanaFootea (27.miesto) a v  3. kole zo  71. miesta brankára Hugha Alnefelta. Čajkovič je v poradí deviatym Slovákom vybraným v drafte klubom zo slnečnej Floridy. Najlepší klub základnej časti uplynulej sezóny NHL predtým prejavil dôveru aj v Martina CIbáka, Stanislava Laščeka, Mareka Bartánusa, Richarda Pánika, Mareka Priechodského, Vladimíra Mihálika, Adama JánošikaJaroslava Janusa.