Main Content

Kapitán Arsenalu na ceste do Bundesligy! Kto ho získa?

piatok, 14. jún 2019 13:25 | Autor: Timotej Gašper

Laurent Koscielny
Laurent Koscielny | zdroj: TASR

Nemecké médiá informujú, že hviezda Arsenalu je blízko prestupu do Nemecka. 

Pomerne šokujúcu informáciu priniesol v piatok ráno nemecký Bild. Podľa správy od nemeckého periodika sa Borussia Dortmund zamerala na zisk kapitána Arsenalu, Laurenta Koscielneho. Už 33-ročný stopér je v Londýne od roku 2010 a istú dobu patril k najkvalitnejším obrancom Premier League ba až k najnedocenenejším stopérom sveta. Francúz s poľskými koreňmi je však posledné obdobie sužovaný zraneniami a klub taktiež čoraz častejšie privádza do kádru mladších obrancov, čo mierne vytláča skúseného veterána zo zostavy. 

Nemecký Bild však tvrdí, že švajčiarsky tréner Dortmundu, Lucien Favre, zháňa pred novou sezónou skúseného obrancu, ktorý by bol zároveň lídrom aj mimo ihriska a dokázal by skvalitniť defenzívu BVB. Tréner aktuálneho vicemajstra Bundesligy pravdepodobne plánuje priviesť francúzskeho matadora aj z dôvodu, že aktuálna obrana BVB je vekovo dosť mladá a skúsenosti by sa im zišli nielen v zápase, ale i v tréningovom procese. Koscielny v septembri oslávi už 34.narodeniny a je možné, že oslavovať bude už v Dortmunde. Skúsený francúzsky obranca obliekol najcennejší dres 51 krát a na klubovej úrovni sa po trikrát tešil zo zisku Community Shield (anglický superpohár, pozn.) a FA Cupu. 

Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že z tohto transferu by nedokázali plnohodnotne čerpať ani BVB ani Koscielny, napokon z toho môže byť vydarený prestupový ťah. Laurent bude z finančného hľadiska ľahko dostupný, pre Arsenal už nie je tak dôležitou súčasťou ako kedysi a čo viac, Dortmund mu na sklonku kariéry ponúka aj Ligu majstrov, ktorú si Francúz v Arsenale užil naposledy v roku 2016.