Main Content

Joao Felix v kurze: Koľko stojí, kto ho chce a čo všetko urobí Benfica pre jeho zotrvanie?

pondelok, 13. máj 2019 11:55 | Autor: Timotej Gašper

Joao Felix
Joao Felix | zdroj: TASR

Portugalský supertalent bude v lete pod paľbou ponúk a možností, pričom v hre je viacero klubov, astronomické čiastky i možnosť byť rekordérom.

V lete to budú štyri roky, čo mladý ofenzívny stredopoliar respektíve krídelník prešiel z akadémie Porta do konkurenčnej Benficy Lisabon. Felixov progres nabral rýchle tempo a v lete 2018 sa ešte ako 18-ročný natrvalo presunul do prvého tímu, kde dostáva dostatok herného priestoru. Jeden z najvyťaženejších hráčov lisabonského giganta sa postupne stal ofenzívnou ikonou a svojimi gólmi, asistenciami či kľučkami dvíhal ľudí zo sedačiek. O Felixa sa postupne prirodzene začali zaujímať európske veľkokluby, ktoré by radi pokračovali v jeho zlepšovaní a prispeli k tomu, aby sa stal jedným z najlepších na svete. 

O kvalitách hviezdneho tínedžera vraví aj 19 gólov a 11 asistencií v tomto ročníku, pričom za kvalitné klubové výkony si vyslúžil i pozvánku do prvého tímu Portugalska. 19-ročný technik s kvalitnou strelou a ťahom na bránu teda vzbudzuje pozornosť a posledné týždne sa len špekuluje, ktorý zo svetových gigantov ho uloví. V hre sú Juventus, Atlético Madridči Manchester City, pričom každý zo záujemcov je oboznámený s čiastkou 120 miliónov eur. Je známe a časté, že kluby ako Porto či Benfica si nedokážu udržať svoje hviezdy, no tentokrát majú „Orly“ z Portugalska vymyslieť plán, ktorý by predsa len zaviazal mladú hviezdu k Estadiu da Luz na ďalšie sezóny. Podľa správy od plátku A Bola sa klub pripravuje predostrieť tínedžerovi a jeho agentovi, Jorge Mendesovi, kontrakt so zárobkom 2,5 milióna eur ročne. Benfica nepatrí k tým bohatším európskym klubom a teda je vidieť, kde až je vedenie schopné zájsť, aby si mladého Felixa udržali

Nie je isté, či Jorge Mendes odporučí svojmu klientovi podpis novej zmluvy, keďže v tom prípade by sa výkupná klauzula zvýšila až na 220 miliónov eura dĺžka kontraktu by predstavovala ďalšie štyri sezóny.