Main Content

VIDEO: Kanada si z chuti zastrieľala, Veľkej Británii nadelila osmičku

nedeľa, 12. máj 2019 23:03 | Autor: TASR

Kanadská hokejová reprezentácia
Kanadská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Košice 12. mája (TASR) - Hokejisti Kanady potvrdili pozíciu favorita a vo svojom druhom zápase na MS v Košiciach zdolali Veľkú Britániu 8:0. Proti nováčikovi elitnej kategórie dominovali po celý zápas, výrazne ho prestrieľali a pripísali si prvé víťazstvo na turnaji. Na víťazstve "javorových listov" sa najvýraznejšie podieľal útočník Anthony Mantha, autor 5 bodov (2+3).

Briti nastúpia na ďalší zápas v utorok od 16.15 proti Dánsku, Kanaďania nastúpia v pondelok od 20.15 proti Slovensku.

Kanaďania predvádzali od úvodných minút sebavedomý výkon, v ktorom sa snažili o kombinačný hokej a rýchle góly. V 3. minúte ich poslal do vedenia Joseph a keď v 13. upravil Mantha na 0:2, favorit sa upokojil. Briti sa len sporadicky dostávali pred kanadského brankára Harta, snahy o ich kombinácie spravidla končili už v strednom pásme. Náskok Kanady v 2. tretine zvýšili Turris, Strome a Fabbro. Dominancia "javorových listov" pokračovala aj v záverečnej časti. Hralo sa najmä pred Bownsom a suverénni Kanaďania ešte pridali ďalšie tri góly. Do hry zasiahol od stavu 0:8 aj náhradný brankár Britov Whistle.

A-skupina (Košice):

Veľká Británia - Kanada 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Góly: 3. Joseph (Henrique, Nurse), 13. Mantha (McCann), 23. Turris (Mantha), 28. Strome (Marchessault, Chabot), 40. Fabbro (Jost), 41. Turris (Mantha), 47. Couturier (Mantha, Chabot), 51. Mantha (Theodore, Jost).

hlasy:

Robert Lachowicz, útočník Veľkej Británie: "Skoro stále sa hralo v našom pásme. Kanada hrala výborne, jej hráči nám nič nedovolili. Stále sa učíme, každý zápas je pre nás nová skúsenosť. Kanada má top tím, ktorý nám dal tvrdú lekciu."

Sam Reinhart, útočník Kanady: "Snažili sme sa čo najviac držať puk a diktovať hru. Bolo dôležité, že sme dvakrát skórovali už v prvej tretine. Sme radi za vysoké víťazstvo, no vieme, že šampionát je iba na začiatku a čaká nás ešte veľa ťažkých zápasov."