Main Content

Hodnotenie Dominika Hrbatého po prehre s Kanadou

sobota, 2. február 2019 17:56 | Autor: TASR

Martin Kližan a Dominik Hrbatý
Martin Kližan a Dominik Hrbatý | zdroj: TASR

Bratislava 1. februára (TASR) - Slovenskí tenisti nepostúpili na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Madridu. V kvalifikačnom dueli prehrali na antuke v Bratislave s kanadou 2:3.

Kapitána slovenského tímu Dominika Hrbatého mrzela nevyužitá šanca na postup do Madridu. "Vyhrali sme dôležitú štvorhru, Martin Kližan však potom prehral so Shapovalovom. Svetový tenis je o jednej-dvoch loptičkách. škoda, že hneď v úvodnom geme nevyužil brejkbal, v tajbrejku za stavu 1:0 súperovi neodskočil. Shapovalov hral výborne, rýchlo a agresívne, tlačil Martina dozadu. V poslednej dvojhre som sa rozhodol dať šancu Norovi Gombosovi. Škoda nevyužitých brejkbalov v úvode prvého a v závere druhého setu," uviedol Hrbatý v prvej reakcii pre RTVS.

Na finálovom turnaji (18.-24. novembra) sa predstaví 18 tímov. Istú účasť má kvarteto vlaňajších semifinalistov Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko, USA a dvaja držitelia voľných kariet Argentína s Veľkou Britániou. Doplní ich tucet úspešných tímov z kvalifikácie. Miestenku do Madridu majú po sobote vo vrecku aj Austrália, Japonsko, Taliansko, Kazachstan, Nemecko a Srbsko

 

kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára

SLOVENSKO - Kanada 2:3

Filip Horanský - Denis Shapovalov 4:6, 5:7

Martin Kližan - Félix Auger-Aliassime 7:5, 6:3

Martin Kližan, Filip Polášek - Shapovalov, Auger-Aliassime 3:6, 7:5, 6:3

Kližan - Shapovalov 6:7 (4), 4:6

Norbert Gombos - Auger-Aliassime 3:6, 3:6