Main Content

Solskjaer reaguje na Pochettina, špekulácie ho neprekvapujú

piatok, 11. január 2019 11:37 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: YouTube

Nórsky manažér v službách Manchestru United dostal v nedávnom rozhovore otázku ohľadom trénera konkurenčného Tottenhamu, s ktorou sa Ole popasoval naozaj chlapsky. 

Ole Gunnar Solskajaer sa ujal Manchestru United ako dočasný tréner po odchode Joseho Mourinha, ktorému bola klincom do rakvy prehra 3:1 s Liverpoolom. Nórsky tréner a Manchester United sú však starí známi, keďže za dlhých 11 rokov odohral v drese „Red Devils“ až 364 zápasov. I keď na zozname boli mená skúsenejších trénerov, ktorí mohli prebrať United nie len dočasne, vedenie sa rozhodlo ponúknuť príležitosť klubovej legende, ktorá predtým viedla nórske Molde. 45-ročný Solskjaer sa pevne chytil kormidla a od decembrového príchodu nosí každý jeden fanúšik či hráč United úsmev na tvári. Štyri zápasy v Premier League rovná sa 4 výhry a 14 strelených gólov, to je Oleho vizitka, ktorou taktiež načali špekulácie ohľadom predĺženia jeho kontraktu. 

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Jedným z mien, ktoré malo viesť slávny klub z Old Traffod, bolo aj Mauricio Pochettino. Argentínsky tréner v službách Tottenhamu Hotspur vykonal za posledné roky perfektnú prácu, vyšperkoval si jeden z najsilnejších mančaftov na svete a k totálnej radosti mu chýbajú už len nejaké trofeje. 

„Nie je vôbec divné, že bol spájaný s United, špekulácie o jeho angažmáne boli úplne na pravom mieste,“ načal v interview Solskjaer.. Sila oboch kádrov sa porovná už túto nedeľu, kedy v rámci 22.kola Premier League zavíta Manchester United na londýnsky kolos Wembley. „Vykonal naozaj veľmi dobrú prácu, špekulácie o jeho príchode sa objavili práve pre to, že má kvalitu a robí svoju prácu dobre,“ zakončil Ole pochvalu smerom k len o rok staršiemu argentínskemu trénerovi.

Pochettino však naďalej ostáva jedným z kandidátov na dlhšie trvajúci angažmán v Manchestri United, ktorý bude podľa posledných informácií hľadať nového kormidelníka od júna 2019. O tento post však bude veľká bitka, keďže záujmom zotrvať na Old Trafford sa netají ani samotný Ole Gunnar Solskjaer, ktorý má teda pred sebou pár mesiacov na to, aby potvrdil svoje kvality.