Main Content

Premier League Focus: OLÉ! NA OLD TRAFFORD JE VESELŠIE

piatok, 11. január 2019 10:57 | Autor: Martin Gregor

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Ole Gunnar Solskjaer bol vždy sympaťák. Nór to ako večný žolík na lavičke nemal jednoduché, ale keď prišla jeho chvíľa, vedel ju využiť na 100 percent.

Aj tentokrát ju dostal, už ale ako manažér, ktorému držia chrbát dvaja skúsení stratégovia v úzadí. Sir A. Ferguson a M. Phelan majú skúseností na rozdávanie a práve to môže byť napokon víťazný šach-mat tejto sezóny.

Červeným diablom padol vhod aj prijateľný žreb, takže plus 12 bodov padlo vhod nielen do ligovej tabuľky, ale aj do kabíny, ktorá začala fungovať ako má.

Napríklad Rashford, ktorého štatistiky stoja za porovnanie – pod Mourinhom strely na bránu 1,9, pod Solskjaerom 4,2. Futbal chutí aj Pogbovi a keby sa konečne prebudil aj pridal aj A. Sanchéz, miestenka medzi elitnou štvorkou môže byť napokon reálna.

Dvadsiate druhé kolo začíname derby súbojom kladivárov a kanonierov. West Ham United vyzve Arsenal, ktorý sa bude opäť strelecky spoliehať na Aubameyanga. Ten dal v ostatných štyroch londýnskych derby zápasoch až 6 gólov a pridal aj 2 asistencie. Pozoruhodné čísla hviezdy Gabonu, ktorý bol opäť nominovaný na Afrického hráča roka.

Manchester City by mal doma zvládnuť reparát, ale proti bude nevyspytateľný Wolverhampton, ktorý v pondelok senzačne vyradil Liverpool z boja o FA Cup. Vlci sú azda najväčším prekvapením celej súťaže, ale z Etihad Stadium by mali odísť naprázdno. Pre úspech „Sky Blues“ urobím maximum aj rekordér D. Silva. Španiel by mal nastúpiť už na svoj zápas s číslom 267, čím sa zapíše do klubovej kroniky.

Mimoriadne dôležitý súboj o šesť bodov čaká Burnley a Fulham. Oba tímy sa trápia a pravdepodobne sú odsúdené už iba na záchranárske práce až do mája.

Zápas týždňa a prvý skutočný test čaká Ole Gunnara v nedeľu. Rozbehnutí kohúti by si radi udržali formu aj zaujímavú štatistiku. V prípade výhry by natiahli sériu domácich výhier proti United na štyri, čo sa od roku 1987 nepodarilo ešte nikomu. Hostia veria, že sa im pohoda a dobrá nálada pomôže na Wembley minimálne bodovať.

Sledujte šláger Tottenham Hotspur – Manchester United už túto nedeľu exkluzívne na DIGI Sport 4.

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 12.1.
13:30 West Ham – Arsenal (komentuje M. Skáčik)
16:00 Brighton – Liverpool (komentuje M. Lukáč)
18:30 Chelsea – Newcastle (komentuje M. Lukáč)
20:30 Záznam Crystal Palace – Watford (komentuje M. Skáčik)
22:30 Záznam Leicester – Southampton (komentuje F. Mentel)

Nedeľa 13.1.
15:15 Everton – Bournemouth (komentuje M. Lukáč)
17:15 Tottenham – Manchester United (komentuje M. Lukáč)

Pondelok 14.1.
21:00 Manchester City – Wolverhampton (komentuje M. Lukáč)