Main Content

Ivan Baranka mení v rámci českej ligy pôsobisko

piatok, 11. január 2019 10:52 | Autor: TASR

Ivan Baranka
Ivan Baranka | zdroj: TASR

Brno 11. januára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ivan Baranka sa stal novou posilou Komety Brno. Do tímu českého majstra prišiel z Vítkovic, v ktorých drese pôsobil od sezóny 2016/2017. Ostravský klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Baranka sa s vedením HC Vítkovice najskôr dohodol na ukončení zmluvy, následne sa upísal českému majstrovi. "Ivanova zmluva u nás končila na konci tejto sezóny. Záujem o neho prejavilo Brno a vzhľadom k tomu, že už teraz vieme, že by sme nenašli zhodu na finančných podmienkach novej zmluvy, využili sme ponuku Komety už teraz. Hoci patril k našim dôležitým obrancom, vedeli sme, že na konci sezóny naša spolupráca aj tak skončí. Preto sme sa po vzájomnej dohode rozhodli uvoľniť ho do Komety, avšak s tým, že do konca prestupového obdobia chceme k nám do tímu priviesť adekvátnu náhradu," uviedol generálny manažér a hlavný tréner HC Vítkovice Jakub Petr.

Baranka prišiel do Vítkovíc v máji 2016 zo švédskeho Rögle. V českej extralige doteraz odohral celkovo 123 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 11 gólov, 32 asistencií a 28 plusových bodov.