Main Content

Pelé (opäť) šokoval: Skritizoval Messiho a zosmiešnil jeho kvality!

piatok, 7. december 2018 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

Pelé, Messi
Pelé, Messi | zdroj: TASR

Brazílčan Pelé patrí medzi najlepších futbalistov histórie a keď niečo povie, má to váhu. Preto nečudo, že keď pred pár dňami prehovoril o Lionelovi Messim, začal o tom hovoriť celý svet.

Pelé svojimi výrokmi už viackrát šokoval futbalový svet, ale verejnosť sa teraz zhoduje, že zašiel poriadne priďaleko. Na paškál si zobral argentínskeho útočníka FC Barcelona Lionela Messiho, ktorého neváhal v rozhovore skritizovať.

„Ako môžete porovnávať niekoho, kto dobre hlavičkoval, dobre strieľal oboma nohami a niekoho, kto vie kopať iba ľavačkou, má jednu poriadnu kľučku a nevie dobre hlavičkovať?“ nechal sa počuť jeden z najlepších futbalistov histórie.  „Aby ste mohli niekoho porovnávať s mnou, musí to byť niekto, kto dobre kope pravačkou, ľavačkou a dobre hlavičkuje,“ prináša Pelého slová zdroj menom Folha de Sao Paulo.

„Pokiaľ viem, Diego Maradona bol jeden z najlepších futbalistov histórie. Ak sa ma spýtate, či bol lepší ako Messi poviem, že áno. Omnoho lepší. Skvelými hráčmi boli aj Beckenbauer a Cruyff,“ zakončil Pelé. Ťažko povedať, čo Pelého viedlo k takýmto ostrým slovám smerom k päťnásobnému víťazovi Zlatej lopty, ale Brazílčan sa za svoje vyjadrenia dočkal poriadnej kritiky zo všetkých strán.