Main Content

Úspešná modelka a športovkyňa: Vyspovedali sme Petru Kladivovú! (fotky vnútri)

piatok, 12. január 2018 10:50 | Autor: Silvia Petrašková

Thumbnail
FOTOGALÉRIA: Petra Kladivová | zdroj: osobný archív Petra Kladivová

Je nielen krásna ale i skutočne talentovaná. Češka Petra Kladivová (27) sa okrem úspešnej kariéry modelky venuje aj skutočne netradičnému športu jetsurfu. Viac informácii o tomto zaujímavom športe a svojej úspešnej športovej i modelingovej kariére nám prezradila v nasledujúcom rozhovore.

Petra záber Vašich aktivít je skutočne zaujímavý. Ste nielen známou českou modelkou, ale aj reprezentantkou v skutočne zaujímavom športe v jetsurfe. Skúste ho našim fanúšikom  bližšie priblížiť...

Máte pravdu, svojich aktivít mám skutočne mnoho. K mojim najobľúbenejším koníčkom patrí práve šport a cestovanie a tieto dve aktivity sa dajú krásne spojiť práve s jetsurfom. Jetsurf je šport, ktorý práve teraz zažíva veľký celosvetový bum a na to môžeme byť právom pyšní, pretože ho vymyslel Čech Martin Sula. Podľa môjho názoru v sebe jetsurf spája športy ako je vodný skúter a surfovanie.  Každý si v tomto športe určite nájde to svoje.

Nemáte pocit, že táto novinka vo svete surfovania, oberá surférov o ten skutočný pravý zážitok zo surfovania práve preto, že tu hlavnú rolu zohráva použitie motora?

Jetsurf by som normálnym surfovaním vôbec nenazvala. U normálneho surfovania sa musíte vždy spoliehať na prírodné podmienky, musíte si počkať až prídu vlny a tu určite trvá omnoho dlhšie než sa vôbec dokážete na vlne zviesť. Na jetsurfe sa väčšina ľudí naučí jazdiť už po niekoľkých minútach, maximálne hodinách.

Kedy ste sa s týmto športom stretli po prvýkrát?

K jetsurfu ma priviedli priatelia pred dvoma rokmi. Išli sme ako partia do Chorvátska a tam sme mali možnosť si jetsurf od nich požičať. Hneď po prvej jazde som sa do tohto športu zamilovala. Časom som si zadovážila vlastný jetsurf. Jazdila som stále častejšie a nakoniec som sa prihlásila do seriálu majstrovstiev sveta.

Aká je základná výbava tohto športu? Čo všetko by pretekár mal mať?

Najdôležitejšia je plávacia vesta, ktorú musí mať každý. Ďalej odporúčam helmu a to najmä vtedy, keď jazdite s viacerými ľuďmi.

V tohtoročnej edícii Svetového pohára ste obsadili celkovo 15. miesto. Spokojná?

Ja som za 15. miesto veľmi rada, ale viem, že je potrebné vždy viac a viac trénovať a mať čistú hlavu. Tým, že som mala úraz, som už viac opatrnejšia. V tíme žien je mnoho výborných súperiek a je preto veľmi ťažké sa prebojovať.

Veľkou záľubou je pre Vás i modeling. Ako dlho sa mu už venujete?

Modelingu sa venujem od svojich 17 rokov, zúčastnila som sa niekoľkých súťaží krásy v zahraničí, nafotila a natočila niekoľko reklám pre celosvetové firmy. Pred šiestimi rokmi som si založila medzinárodnú modelingovú agentúru PETRA MODELS, vyštudovala som vysokú školu v odbore ekonomika a služby v podnikaní a vyskúšala som si i malú rolu v seriáli. Teším sa z každej príležitosti si niečo vyskúšať a niečo nové sa naučiť.

Váš život modelky je určite plný cestovania. Ako potom dokáže skĺbiť obe Vaše aktivity dokopy? Venovať potrebný čas tréningu pre šport, ktorému sa venujete a modelingu určite nie je najľahšie?

Ako modelka si musím udržiavať dobrú postavu celoročne. Z toho vyplýva, že veľa času trávim v posilňovni a to je skvelý základ práve pre jetsurf, kde potrebujete hlavne balans, silné nohy a tiež dobrú fyzičku. Bohužiaľ veľa času venujem práve svojej agentúre a niektoré dni sa kôli svojej práci do posilňovne ani nedostanem. Keď sa blížia závody, musí ísť agentúra vždy bokom. Vtedy trávim oveľa viac času v posilňovni a pri tréningoch.

Čo Vás baví a napĺňa viac? Modeling, alebo práve jetsurf?

Každá z týchto vecí ma napĺňa inak. Rozhodne sa v živote snažím udržať si veci, ktoré ma napĺňajú a bavia a mám to šťastie, že tomu tak zatiaľ je.