Main Content

Dánska polícia odkazuje fanúšikom Írska: Príďte znovu!

pondelok, 13. november 2017 11:52 | Autor: Martin Gregor

koláž Šport7.sk
koláž Šport7.sk | zdroj: YouTube, Twitter

Futbalovú reprezentáciu Írska prišli podporiť do Kodane tisíce fanúšikov. V metropole severskej krajiny sa chovali priam ukážkovo.

Kým návšteva fanúšikov Ruska alebo v minulosti predovšetkým anglických “hooligans“, je pre každé mesto veľmi stresujúcou záležitosťou, priaznivci z Írska si budujú vo svete omnoho lepšiu povesť.

Výborne skúsenosti s nimi majú najnovšie Dáni, ktorí v Kodani hostili Írov v prvom barážovom zápase o postup na majstrovstvá sveta.

Írski fanúšikovia sa postarali v meste o skvelú náladu, utrácali peniaze v miestnych baroch a polícia v Kodani s nimi nemala absolútne žiadny problém. Dokonca sa im poďakovala na sociálnej sieti Twitter.

,,Z pohľadu polície radi privítame Írsko v Kodani opäť. Ich fanúšikovia sa nepostarali v meste o žiadny incident. Za to im veľmi pekne ďakujeme,” znie preklad odkazu na oficiálnom Twitter účte polície v Kodani.

Hitom internetu sa stalo najmä video natočené pred značkovým obchodom s luxusnou bielizňou Victoria Secret. Írski priaznivci každému zákazníkovi, ktorý vyšiel z obchodu, zatlieskali.

Barážový zápas v Kodani sa skončil remízou 0-0. Odveta je na programe v utorok o 20.45 v írskom Dubline.