Main Content

Alexis do Manchestru za hviezdu Citizens?

utorok, 29. august 2017 11:11 | Autor: Jakub Mihálik

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: © TASR

Manchester City chce získať z Arsenalu Alexisa Sáncheza za ofenzívny klenot + peňažný doplatok.

Zdá sa, že Pep Guardiola chce získať čilského útočníka stoj, čo stoj. Podľa informácií denníka The Mirror, je španielsky kormidelník ochotný „pribaliť“ k peňažnej ponuke za oporu Arsenalu, aj jednu z najdrahších posíl v histórii Manchestru City. 

Oným hráčom by mal byť Raheem Sterling, jeden z najvýraznejších anglických talentov ostatných rokov. Angličan s jamajskými koreňmi prestupoval do Manchestru City z Liverpoolu pred dvoma rokmi za 62,5 milióna eur. Keďže sa prestup udial pred príchodom Guardiolu, tomu 22-ročný rýchlik nezapadol do koncepcie, nestal sa takou oporou City, ako by jeho prestupová čiastka nasvedčovala. 

Naopak, v Alexisovi Sánchezovi vidí Guardiola posledný dielik do majstrovskej skladačky po tom, čo toto leto investoval do posíl takmer 250 miliónov eur. 

Čiľan ešte stále nepredĺžil svoj kontrakt s Arsenalom, ktorý vyprší na konci tejto sezóny. Ak by ho Arsenal nepredal ešte v letnom či zimnom prestupovom období, v lete 2018 by mohol odísť zadarmo. Niekoľko mesiacov sa špekuluje o tom, že Alexis nie je spokojný s prestupovou politikou Arsena Wengera a chce odísť do klubu, v ktorom môže bojovať o trofeje. V tíme kandidáta na titul číslo jeden by k tomu mal mať blízko.