Main Content

Steven Gerrard poslal budúcim hráčom a talentom Liverpoolu jasný odkaz

piatok, 23. jún 2017 14:31 | Autor: Squashmaster

Steven Gerrard poslal budúcim hráčom a talentom Liverpoolu jasný odkaz
Steven Gerrard poslal budúcim hráčom a talentom Liverpoolu jasný odkaz | zdroj: © TASR

Steven Gerrard patrí bez akýchkoľvek pochýb k jedným z najväčších legiend FC Liverpool. Od budúcej sezóny bude trénerom výberu The Reds do 18 rokov, pričom na Anfield Road sa vrátil už v priebehu nedávno skončenej sezóny.

V červenom drese odohral 37-ročný Gerrard 710 zápasov a ako stredopoliar zaznamenal veľmi solídnych 186 gólov. Pred začiatkom nasledujúcej sezóny pre britský denník The Independent prízvukoval, že hrať za Liverpool môžu iba hráči svetovej úrovne.

"V Liverpoole máme veľmi veľa talentovaných hráčov, ale v minulosti som to už povedal a opäť to zdôrazním: Aby ste hrali za Liverpool, musíte byť hráčom svetovej úrovne. Musíte byť svetovým hráčom každý jeden deň: hodnoty klubu sa nikdy nezmenia, preto sa ich ani nepokúsim nejakým spôsobom modifikovať. Máme pred sebou úlohu pokúsiť sa týchto mladých hráčov potiahnuť dostať z nich všetku energiu a odhodlanie. Každý deň sa budem snažiť svojim zverencom prízvukovať, že musia byť posadnutý myšlienkou hrať za FC Liverpool. Myslím si, že v porovnaní s obdobím spred 10-15 rokov sa časy zmenili. Vtedy ste mohli hrať za Liverpool, aj keď ste boli iba veľmi dobrý hráč. Teraz to už možné nie je, pretože tu už sú hráči svetovej úrovne," dodal Gerrard.

Aj samotný Gerrard je produktom mládežníckej akadémie liverpoolského klubu, kde na seba upozornil a vyslúžil si štart v seniorskom drese The Reds v roku 1998, teda keď mal 18 rokov.