Main Content

Herrera neposlúchol Mourinha. Vďaka tomu si získal jeho obdiv

štvrtok, 15. jún 2017 11:05 | Autor: Squashmaster

Herrera neposlúchol Mourinha. Vďaka tomu si získal jeho obdiv
Herrera neposlúchol Mourinha. Vďaka tomu si získal jeho obdiv | zdroj: © TASR

Nie často sa stáva, aby hráč neposlúchol pokyny trénera, nehovoriac už o veľmi zriedkavých prípadoch, kedy vás za to tréner aj vychváli. Presne to však spravil portugalský tréner Manchestru United José Mourinho, ktorý na minulotýždňovej prednáške na univerzite v Lisabone nevídaným spôsobom vychválil Španiela Andera Herreru.

Pokyny Mourinha na štokholmské finále proti Ajaxu Amsterdam boli jasné: Počas rohových kopov mal Henrik Mchitarjan stáť mimo pokutového územia, zatiaľčo Herrera mal čakať na center priamo v šestnástke. Avšak títo dvaja hráči si svoje pozície po prvom polčase vymenili, čo poriadne nahnevalo kontroverzného portugalského trénera. V konečnom dôsledku však vďaka tejto zmene taktiky Mchitarjan skóroval a Červení diabli vyhrali nad holandským protivníkom.

Jeden z účastníkov spomínanej prednášky na portugalskej univerzite Petter Skogsletten  pre denník The Independent parafrázoval Mourinhove slová, ktoré odzneli na univerzitnej pôde: "Mourinho hovoril veľa o Herrerovi, ktorého označil za jedného z najchytrejších hráčov, ktorého kedy trénoval. Herrera chytil Mchitarjana a poslal ho pred brankára, zatiaľčo on zostal mimo šestnástky. Mourinho povedal, že bol frustrovaný a nevedel čo sa deje. Ukázalo sa, že v tejto situácií Herrera prevzal zodpovednosť, keďže Mchitarjan mal žltú kartu. Ak by Ajax zaútočil a Mchitarjan by niekoho sfauloval, bol by vylúčený. Mourinho povedal, že je strašne rád, že má v tíme hráčov, ktorí zvládajú podobné situácie a vedia sa prispôsobiť."