Main Content

Ďalšia rana pre Ibrahimoviča: Švédi nechcú jeho návrat do reprezentácie

streda, 14. jún 2017 16:30 | Autor: Squashmaster

Ďalšia rana pre Ibrahimoviča: Švédi nechcú jeho návrat do reprezentácie
Ďalšia rana pre Ibrahimoviča: Švédi nechcú jeho návrat do reprezentácie | zdroj: © TASR

Švédsky dlháň Zlatan Ibrahimovič nemá za sebou najlepšie obdobie. Len pred týždňom predstavitelia Manchestru United potvrdili, že so službami 35-ročného Ibru na ďalšiu sezónu už nepočítajú, a teraz dostal ďalšiu tvrdú ranu.

Za švédsku reprezentáciu odohral 116 duelov, v ktorých zaznamenal 62 gólov, vďaka čomu je historicky najlepším strelcom švédskeho národného tímu. Okrem toho získal titul najlepšieho švédskeho futbalistu rekordných jedenásťkrát.

V poslednom čase sa napriek jeho pretrvávajúcemu zraneniu kolena objavili špekulácie o možnom návrate do národného dresu, avšak podľa najnovšieho prieskumu si väčšina Švédov neželá, aby znova reprezentoval ich krajinu. Podľa informácií britského denníka The Independent zo 100 000 oslovených ľudí je až 65 percent z nich proti tomu, aby Ibrahimovič nastúpil za národný tím.

Švédsko na poslednom veľkom turnaji, majstrovstvách Európy 2016, pohorelo napriek tomu, že tam hral aj 35-ročný Ibra, ktorý práve po skončení šampionátu vo Francúzsku oznámil koniec reprezentačnej kariéry. Jediný bod získalo Švédsko za remízu s Írskom, okrem toho prehralo s Belgickom a Talianskom zhodne 0:1.

Naopak v práve prebiehajúcej kvalifikácii to majú Severania veľmi dobre rozbehnuté, keď vedú skupinu A, v ktorej sú okrem iných aj také futbalové veľmoci ako Francúzi či Holanďania.