Main Content

Nemci obviňujú Roberta Carlosa z užívania dopingu. Brazílčan sa bráni

nedeľa, 11. jún 2017 17:57 | Autor: Squashmaster

Nemci obviňujú Roberta Carlosa z užívania dopingu. Brazílčan sa bráni
Nemci obviňujú Roberta Carlosa z užívania dopingu. Brazílčan sa bráni | zdroj: © TASR

Nemecká televízia ARD zverejnila dokumentárny film, v ktorom sa hovorí o tom, že bývalá hviezda Realu Madrid a brazílskej reprezentácie Roberto Carlos, dopovala v období okolo majstrovstiev sveta v roku 2002.

V spomínanom dokumente je tiež spomenuté, že vtedajší doktor národného tímu Brazílie Julio Cesar Alves radil svojím pacientom, ako sa vyhnúť pozitívnym dopingovým testom.

"Rezolútne odmietam nezodpovedné obvinenia nemeckej televízie ARD a opätovne zdôrazňujem, že som nikdy nespravil nijaký podraz, ktorým by som získal akúkoľvek výhodu voči mojím súperom a kolegom. Celú svoju kariéru som bojoval za férovosť, a predovšetkým lojalitu. Predkladané obvinenia sú v príkrom rozpore s mojím spôsobom uvažovania. V priebehu mojej viac ako 20-ročnej kariéry som nikdy nemal pozitívny nález na látku, ktorá by nejakým spôsobom ovplyvnila môj výkon," reagoval nahnevaný Carlos pre britský denník The Independent.

Jeden z najlepších ľavých obrancov futbalovej histórie pôsobil v dresoch brazílskych klubov Palmeiras a Corinthians, či tureckého Fenerbahce, ale najúspešnejšie roky zažil v Reale Madrid, kde získal štyri národné tituly a tri triumfy v Lige majstrov. V súčasnosti pôsobí ako ambasádor tohto kráľovského klubu.