Main Content

Moratov odchod na Old Trafford je na spadnutie. United sa už dohodli s hráčom

sobota, 10. jún 2017 10:24 | Autor: Squashmaster

Moratov odchod na Old Trafford je na spadnutie. United sa už dohodli s hráčom
Moratov odchod na Old Trafford je na spadnutie. United sa už dohodli s hráčom | zdroj: © TASR

Len pár hodín po tom, čo predstavitelia Manchestru United potvrdili, že na budúcu sezónu nepočítajú so Zlatanom Ibrahimovičom, je na spadnutie prestup Alvara Moratu na Old Trafford.

Podľa britského denníka The Telegraph sledujú funkcionári anglického klubu španielskeho hráča v drese Realu Madrid veľmi intenzívne už od apríla. Podľa britského denníka sa samotný hráč s Manchestrom už dohodol na prestupe a aj svojím blízkym kamarátom hovorí, že v ďalšej sezóne bude pôsobiť v tíme Josého Mourinha. Jedinou prekážkou v prestupe je dohoda jednotlivých klubov, ale očakáva sa, že cena okolo 60 miliónov libier by mala byť prijateľná pre oba veľkokluby.

Morata si myslí, že ak bude hrať pravidelne v tíme ako United, zvýšia sa tým jeho šance účasti na budúcoročných majstrovstvách sveta v Rusku, keďže v španielskej reprezentácii má mimoriadne silnú konkurenciu, a preto potrebuje hrávať viac ako v Reale.

V posledných dňoch sa hovorilo aj o eminentnom záujme AC Miláno, ale Morata odmietnutie tohto klubu vysvetlil jasne: "Je ťažké predstaviť si, že by som sa vrátil do Talianska napriek tomu, že moja skúsenosť so Seriou A bola skvelá. Pre mňa je jediným klubom v Taliansku Juventus Turín," povedal Morata.

Prestupové ciele 24-ročného Španiela potvrdil aj jeho agent Juanma Lopez: "Nechce, aby sa opakovala predošlá sezóna. Bola skvelá, ale chce hrať viac. Alvaro je typ hráča, ktorý chce hrať dôležitejšiu úlohu. Chce hrať jednoducho pravidelnejšie, čo je normálne pre útočníka, ktorý dal 24 gólov," povedal pre britský Telegraph.