Main Content

Podľa goal.com Ibrahimovič na Old Trafforde končí

piatok, 9. jún 2017 11:57 | Autor: Squashmaster

Podľa goal.com Ibrahimovič na Old Trafforde končí
Podľa goal.com Ibrahimovič na Old Trafforde končí | zdroj: © TASR

Zlatan Ibrahimovič prestúpil pred touto sezónou do Manchestru ako voľný hráč. S United sa dohodol na ročnej zmluve, pričom červení diabli majú teraz možnosť zmluvu predĺžiť. Je však pravdepodobné, že sa tak nestane.

Ibrahimovič nastúpil v uplynulej sezóne v 46 stretnutiach a skóroval 28-krát, čo je na jeho vek (35 rokov), obdivuhodná bilancia. V aprílovom štvrťfinále Európskej ligy proti belgickému Anderlechtu Brusel si však vážne zranil koleno a očakáva sa, že jeho rekonvalescencia bude trvať ešte niekoľko mesiacov, preto sa predstavitelia červených diablov už nejaký čas intenzívne pozerajú po adekvátnej náhrade za tohto švédskeho internacionála. Ibrahimovič chýbal v posledných desiatich zápasoch sezóny, vrátane víťazného finále Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam.

Podľa portálu goal.com Manchester United nenapíše na zoznam hráčov, ktorých si ponecháva (zoznam by mal byť známy už v piatok) meno Zlatana Ibrahimoviča, čím sa švédsky dlháň stane voľným hráčom.

Ibrahimovič počas svojej bohatej a úspešnej kariéry pôsobil vo švédskom Malmö, Ajaxe Amsterdam, Juventuse Turín, Interi Miláno, FC Barcelona, AC Miláno a Paríž Saint Germain.

Na listine voľných hráčov v anglickej lige sú už také mená ako legenda Chelsea John Terry alebo štvorica bývalých hráčov Manchestru City Willy Caballero, Jesus Navas, Gael Clichy a Bacary Sagna.

United považovali za hlavného kandidáta na Ibrahimovičov post Antoinea Griezmanna z Atletica, ale jeho prestup sa neuskutoční, pretože Griezmann odmeitol opustiť Atlético Madrid. V hre tak ostávajú najmä Alvaro Morata z Realu Madrid, Kylian Mbappé z AS Monaco či Andrea Belotti z AC Turín.