Main Content

Prioritou Realu už nie je De Gea, ale Donnarumma

štvrtok, 8. jún 2017 09:35 | Autor: Squashmaster

Prioritou Realu už nie je De Gea, ale Donnarumma
Prioritou Realu už nie je De Gea, ale Donnarumma | zdroj: © TASR

Začiatok sezóny mal kostarický brankár v drese Realu Madrid Keylor Navas slabší, a preto sa nahlas hovorilo o letnom príchode nového brankára na Santiago Bernabeo. Avšak v druhej polovici sezóny predvádzal Navas veľmi dobré výkony a nemalou mierou sa pričinil o víťazstvo Realu v španielskej lige, ako aj triumf v Lige majstrov.

Za zotrvanie Navasa sa postavili aj niektorí kľúčoví hráči Los Blancos, vrátane kapitána Sergia Ramosa, a preto je pravdepodobné, že zostane tímovou jednotkou aj pre sezónu 2017/2018.

Napriek všetkým týmto skutočnostiam bol otvorenou otázkou príchod Davida de Geu z Manchestru United, ktorý už takmer na Bernabeo v minulosti prestúpil, ale v dôsledku chybnej administratívny napokon z prestupu zišlo. Lenže samotný španielsky reprezentant sa nedávno vyjadril, že je na Old Trafforde šťastný, a preto sa predstavitelia Realu obzerajú po inom brankárovi, ktorý by v budúcnosti nahradil 30-ročného Navasa na poste jednotky tímu.          

Podľa portálu goal.com bude prioritou pre kráľovský klub zisk mladého talentovaného brankára Gianluigiho Donnarummu, ktorému sa v AC Miláno končí kontrakt v roku 2018. Agentom nástupcu Gianluigho Buffona v talianskej reprezentácii je nik iný ako Mino Raiola, ktorému sa ponuka milánskeho klubu pre jeho klienta na úrovni 4,5 milióna eur ročne máli, preto Donnarumma ešte nepodpísal ďalšie predĺženie kontraktu na San Sire, čo privádza predstaviteľov talianskeho klubu do zúfalstva, pretože budúcnosť klubu opierajú práve o služby tohto perspektívneho brankára.

18-ročný Donnarumma má za sebou už 72 seniorských štartov (68 v drese AC Miláno, 4 v talianskej reprezentácii), pričom čisté konto si udržal v dvanástich prípadoch.