Main Content

Zidanov Real zatiaľ nemá na Guardiolovu Barcelonu, tvrdí Koeman

utorok, 6. jún 2017 11:59 | Autor: Squashmaster

Zidanov Real zatiaľ nemá na Guardiolovu Barcelonu, tvrdí Koeman
Zidanov Real zatiaľ nemá na Guardiolovu Barcelonu, tvrdí Koeman | zdroj: © TASR

Bývalý holandský obranca Blaugranas Ronald Koeman si myslí, že Real Madrid sa stal zaslúženým víťazom Ligy majstrov, ale ešte má pred sebou dlhú cestu, aby sa mohol popýšiť statusom, ktorý mala Barcelona v čase, keď na Nou Campe trénoval Pepé Guardiola.

Pre Real to bol v najprestížnejšej klubovej súťaži už tretí triumf za posledné štyri roky a mnohí odborníci považujú jadro klubu za jedno z najlepších v histórii futbalu. Súčasný tréner Evertonu si však myslí, že forma a predvedená hra Barcy bola v rozpätí rokov 2008-2012 na inej úrovni.

"Real Madrid je víťazom Ligy majstrov. Bol najlepším tímom tohtoročnej edície LM a jeho výkon v druhom polčase sobotňajšieho finále proti Juventusu bol vynikajúci. Avšak nemyslím si, že tento tím môžete porovnávať s barcelonským tímom pod vedením Pepého Guardiolu. To bolo naozaj fenomenálne družstvo," zastrájal sa pre goal.com Koeman, ktorý netají veľkú lásku ku klubu, v ktorom pôsobil, a ktorý by, ako sám priznal, veľmi rád v budúcnosti trénoval.

Koeman narážal na hviezdne obdobie Barcy medzi rokmi 2008 a 2012, kedy dvakrát vyhrala Ligu majstrov (v sezónach 2008/2009 a 2010/2011, v oboch prípadoch porazila vo finále Manchester United), a v španielskej ligy triumfovala trikrát za sebou (2008/2009, 2009/2010 a 2010/2011). Real má teda za posledné štyri roky o jeden triumf v Lige majstrov viac, ale na druhej strane získal v španielskej lige titul po piatich rokoch, čo je na klub tohto mena dlhá pauza.