Main Content

Morata údajne krok od prestupu do AC Miláno

sobota, 3. jún 2017 11:58 | Autor: Squashmaster

Morata údajne krok od prestupu do AC Miláno
Morata údajne krok od prestupu do AC Miláno | zdroj: © TASR

Tesne pred vyvrcholením tohtoročnej edície Ligy majstrov, ktoré sa uskutoční v Cardiffe medzi Realom Madrid a Juventusom Turínom, oznámili predstavitelia AC Miláno, že sa dohodli na prestupe Alvara Moratu z kráľovského klubu na San Siro so samotným hráčom.

Prezident milánskeho klubu Massimiliano Mirabelli zároveň dodal, že verí, že posledné detaily prestupu dotiahne s predstaviteľmi Pusiniek počas tohto víkendu.

Podľa portálu goal.com má milánsky klub k dispozícii finančné prostriedky, pretože nedávno doňho vložil nemalé peniaze čínsky investor. Keďže Carlos Bacca s najväčšou pravdepodobnosťou klub v lete opustí, Rossoneri musia nájsť adekvátnu náhradu v útočnej formácii. Zaujímavý pre nich je aj Andrea Belotti z AC Turín, avšak jeho prestupová suma sa údajne pohybuje na úrovni neuveriteľných 80 miliónov eur.  Dôležitú úlohu pri pravdepodobnom prestupe španielskeho reprezentanta môže zohrať aj skutočnosť, že v júni si má v Benátkach zobrať svoju priateľku Alice Campellovú, ktorá by sa rada vrátila do rodného Talianska. V hre o Moratove služby sú totiž aj dva anglické kluby – Chelsea a Manchester United, ale práve Alice by uprednostnila návrat do vlasti.

Paradoxné na celej Moratovej prestupovej ságe je, že Morata nastúpil v tejto sezóne v kráľovskom drese 19-krát a zaznamenal 20 gólov, čo znamená, že má najlepší pomer stretnutí a gólov v rámci celého madridského tímu (Ronalda nevynímajúc), ale napriek tomu nie je spokojný s množstvom príležitostí, ktoré dostáva. Okrem toho sa nahlas hovorí o rekordnom prestupe francúzskeho zázračného chlapca z Monaca Kyliana Mbappého, ktorý by pozíciu Moratu na Santiagu Bernabeu ešte značne sťažil.