Main Content

Réway vylúčil možnosť hrať za Slovan, cieľom je NHL!

piatok, 2. jún 2017 12:37 | Autor: Martin Gregor

Réway vylúčil možnosť hrať za Slovan, cieľom je NHL!
Réway vylúčil možnosť hrať za Slovan, cieľom je NHL! | zdroj: © TASR

Približne pred rokom podpísal s Montrealom Canadiens trojročnú zmluvu, no z boja o miesto v NHL nebolo po krutom verdikte od doktorov, ktorý mu pre údajný srdcový zápal zakázali akúkoľvek námahu, v prvej sezóne vôbec nič. Aktuálne hovorí Martin Réway o druhom pokuse s cieľom presadiť sa medzi najlepšími hokejistami sveta.

Azda najväčší slovenský hokejový talent posledného desaťročia Martin Réway sa v rozhovore pre Nový Čas vyjadril k svojim zdravotným problémom, letnej príprave i možnosti hrania za Slovan Bratislava v blížiacej sa sezóne KHL.

Na novú sezónu sa rodák z Prahy pripravuje v Banskej Bystrici pod dohľadom medzi slovenskými hokejistami mimoriadne populárneho kondičného trénera Romana Švantnera.

,,Minulý týždeň som bol na kontrole v Piešťanoch a výsledky boli také dobré, že lekári ma pustili do tréningu,“ priznal Réway v rozhovore pre cas.sk, pričom dodal, že Švantner a jeho spolupracovníci poznajú jeho diagnózu a podľa toho upravili tréningový plán.  

Talentovaný mladík si letnú prípravu pod jeho dohľadom pochvaľuje: ,,S Romanom spolupracujem štvrtý či piaty rok a naozaj na sebe vidím progres, posúva ma dopredu.“  

Hlavným cieľom prípravy je dostať sa do kondície, ktorá bude stačiť na najlepšiu ligu sveta NHL.  V zámorí má Martin ešte dvojročnú zmluvu s kanadským Montrealom. ,, Ak príprava pôjde bez problémov, do septembra by som mal byť v poriadku a pripravený zabojovať o prvý tím,“ nádeja sa, pričom rázne odmieta možnosť, že by hral v KHL, kde má naňho práva Slovan Bratislava: ,,Do Slovana by som určite nešiel. Po tom, čo som čítal a počul od chalanov, ako im meškajú výplaty, to je hanba!,“ hovorí bez okolkov a dodáva rázne: ,,Mali by s tým niečo robiť, alebo radšej vôbec nehrať v KHL.“