Main Content

Terry robil pre Chelsea všetko. Dve injekcie denne či hranie so zlomeninou boli samozrejmosťou

piatok, 2. jún 2017 09:27 | Autor: Squashmaster

Terry robil pre Chelsea všetko. Dve injekcie denne či hranie so zlomeninou boli samozrejmosťou
Terry robil pre Chelsea všetko. Dve injekcie denne či hranie so zlomeninou boli samozrejmosťou | zdroj: © TASR

Johnovi Terrymu sa oficiálne skončí kontrakt s londýnskou Chelsea 30. júna 2017, ale v drese The Blues už odohral svoj posledný zápas, a aj preto sa rozhovoril o menej známych a niektorých šokujúcich detailoch z jeho dlhoročného pôsobenia na Stamford Bridge.

"Pamätám si, že počas trénovania Josého Mourinha odo mňa tento portugalský tréner vyžadoval, aby som hral aj v prípade zlomeného palcu, či kosti na nohe. Jeden rok som si dokonca musel každý deň pichať dve injekcie, jednu pred tréningom a ak tréning trval viac ako hodinu, účinky injekcie pominuli, preto mi doktor pichol ešte jednu. V mojom prípade to bolo jednoducho považované za samozrejmosť. Cez bolesť som hral nespočetne veľakrát. V roku 2015, kedy sme získali titul a ja som hral každú minútu každého jedného zápasu, som jednoducho nemal na výber a vidina titulu bola silnou motiváciou. Zajtra by som to urobil znova, pretože to znie šialene, ale za futbalový klub, ktorý vám počas toľkých rokov dal tak veľa, by ste položili aj vlastný život," nechal sa počuť 36-ročný Terry pre portál goal.com.

Rodák z Londýna hral za Chelsea 19 rokov, počas ktorých nastúpil v 492 stretnutiach a nastrieľal 41 gólov. V tejto sezóne však nedostával veľa príležitostí v základnej zostave, preto sa rozhodol z klubu odísť.