Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.5.)

utorok, 30. máj 2017 09:50 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Po Bilbau konečne potvrdila presun Ernesta Valverdeho aj Barça. 53-ročný Španiel predošlé štyri roky pôsobil v Athleticu, predtým aj v Espanyole, Valencii či Olympiacose. (Daily Mail)

ATLÉTICO MADRID: Na leto Atlético naplánovalo hon na Diega Costu. Svojho bývalého hráča označilo za jednu z prestupových priorít, no on sám najprv bude rokovať s Chelsea. (ESPN)

VILLARREAL: Stopér Daniele Bonera nastúpil v tejto sezóne iba na päť zápasov, ale napriek tomu by rád zotrval. Súčasná zmluva mu pritom uplynie už v krátkom čase. (mundodeportivo.com)

BILBAO: Rušno bude cez letnú prestávky v Baskicku. Odísť má kvarteto hráčov – bek Eneko Bóveda, stredopoliar Ander Iturraspe a ofenzívne ladení Jurgi Oteo a Lander Olaetxea. (ESPN)

SEVILLA: Andalúzske vedenie ponúka dánskemu záložníkovi Michaelovi Krohn-Dehlimu predĺženie spolupráce. Popri tomu sa mu však ponúka aj prestup do Celty Vigo a Levante. (fichajes.net)

ESPANYOL & ALAVÉS: Baskickému Deportivu sa podarilo získať 21-ročného obrancu Rubéna Duarteho. S novým zamestnávateľom podpísal trojročnú spoluprácu. (sport.es)

LAS PALMAS: Služby obrancu Michela Maceda budú mať dlhšie trvanie. Vedenie mu ponúklo zmluvu do konca sezóny 2020/21, ktorú včera prijal. (Marca)

LEGANÉS: Z Grécka sa v krátkom čase podarí novú posilu priviesť Lega. Reč je o Dimitriosovi Siovasovi, defenzívne ladenom futbalistovi, pre ktorého pôjde o prvé pôsobisko mimo vlasti. (Marca)