Main Content

Costa chce zostať v Chelsea. Prezradil, kde by bol v prípade potreby ochotný odísť

nedeľa, 28. máj 2017 15:45 | Autor: Squashmaster

Costa chce zostať v Chelsea. Prezradil, kde by bol v prípade potreby ochotný odísť
Costa chce zostať v Chelsea. Prezradil, kde by bol v prípade potreby ochotný odísť | zdroj: © TASR

Španielsky reprezentant Diego Costa bol jediným strelcom FC Chelsea v sobotňajšom finálovom dueli FA Cupu vo Wembley proti Arsenalu Londýn, v ktorom sa z trošku prekvapujúceho víťazstva 2:1 tešili kanonieri Arsena Wengera.

Hneď po tomto zápase sa však Costa vyjadril o svojej budúcnosti, keďže už dlho sa špekuluje o jeho odchode za veľkými peniazmi do Číny. "Viem, že Chelsea chce predávať  niektorých hráčov, ale ja som vedeniu povedal, že s klubom mám ešte dvojročný platný kontrakt a nemám v pláne ísť niekam inam. Ak by som si hľadal iné pôsobisko, bolo by určite v Európe a oni o tom vedia. Mám platnú zmluvu, ktorú chcem dodržať, ale ak sa situácia v klube zmení tak, že budem mať menšiu šancu hrávať pravidelne, pretože tréner dá viac priestoru inému útočníkovi, budem musieť z klubu odísť. Ale iba do tímu, ktorý si sám vyberiem. Každý vie, ktorý klub je môj obľúbený, nie je to žiadne tajomstvo. Ak sa budem musieť sťahovať, tak jedine do Španielska. Nemyslím si však, že odídem, je pravdepodobnejšie, že ostanem v Chelsea. Ale ak ma klub predá, vie kam budú smerovať moje kroky," povedal Costa pre portál goal.com.

Po prehre v FA Cupe sa Costa zachoval veľmi sympaticky, keď londýnskemu rivalovi úprimne zagratuloval k víťazstvu: "Arsenal skóroval prvý a v prvom polčase mohol pridať aj druhý gól, ale my sme v druhej 45-minútovke vyrovnali. Potom však pridali druhý gól. Aj taký je futbal, chcel by som Arsenalu zagratulovať k veľmi dobrému výkonu."