Main Content

Supertalent Mbappé prezradil, komu fandí vo finále Ligy majstrov a komu by doprial Zlatú loptu

sobota, 27. máj 2017 16:32 | Autor: Squashmaster

Supertalent Mbappé prezradil, komu fandí vo finále Ligy majstrov a komu by doprial Zlatú loptu
Supertalent Mbappé prezradil, komu fandí vo finále Ligy majstrov a komu by doprial Zlatú loptu | zdroj: © TASR

Kylian Mbappé sa po novom vyjadril, ktorý hráč by si podľa jeho mienky zaslúžil zisk Zlatej lopty. Zároveň dodal, ktorému klubu bude fandiť vo finále Ligy majstrov.

Taliansky brankár Gianluigi Buffon neprestáva prekvapovať vyrovnanosťou svojich výkonov napriek tomu, že čoskoro bude mať štyridsať rokov. Vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov dostal jediný gól, o ktorý sa postaral 18-ročný Kylian Mbappé z Monaca, jeden z najväčších talentov svetového futbalu. Práve tento francúzsky mladík by bol rád, ak by Zlatú loptu získal Gigi, hoci najväčším favoritom je podľa jeho názoru Cristiano Ronaldo.

"Za všetko čo Buffon spravil, si Zlatú loptu zaslúži, ale myslím si, že všetko závisí od finále Ligy majstrov. Ak vyhrá Real Madrid, asi vyhrá Cristiano Ronaldo, ale v opačnom prípade by bol dobrou voľbou Gigi Buffon," povedal Mbappé pre goal.com.

Napriek očividnému obdivu voči talianskemu brankárovi zostáva Mbappe vo finále na Millenium Stadium v Cardiffe verný Realu Madrid, pretože na jeho lavičke sedí jeho prvý a  najväčší vzor: "Ten, vďaka ktorému milujem futbal je Zidane. Po ňom som mal ešte niekoľko vzorov, ale mojím prvým skutočným idolom bol Zizu. Som polichotený porovnaniami s Thierrym Henrym, ale ako som už viackrát povedal: "Každý si píše vlastný príbeh". Thierry má za sebou úžasnú kariéru, a preto si myslím, že by bolo nefér porovnávať ho s 18-ročným hráčom, ktorý ešte nedokázal nič," dodal Mbappé.

Kylian skóroval v tejto sezóne 26-krát a mal veľký podiel na zisku francúzskeho titulu, ako aj senzačnom postupe v Lige majstrov až do semifinále, kde kniežatá podľahli Juventusu Turín.