Main Content

Rooney pripustil odchod z Manchestru United

piatok, 26. máj 2017 11:40 | Autor: Squashmaster

Rooney pripustil odchod z Manchestru United
Rooney pripustil odchod z Manchestru United | zdroj: © TASR

Manchester United síce skončil v anglickej lige až na šiestom mieste, ale napriek tomu sa budúci rok predstaví v Lige majstrov. Dôvodom je stredajšie víťazstvo červených diablov vo finále Európskej proti Ajaxu Amsterdam 2:0. Bez ohľadu nato však ikona klubu Wayne Rooney zvažuje, či bude na Old Trafford pôsobiť aj budúcu sezónu.

Pod Josém Mourinhom totiž 31-ročný najlepší strelec histórie klubu nedostáva veľa príležitostí, čo sa ukázalo aj v štokholmskom finále. Hoci predsezónna posila Zlatan Ibrahimovič, ktorý napriek pokročilému veku predvádzal fantastické výkony, je dlhodobo zranený, do priebehu zápasu naskočil až v 90. minúte, kedy už bolo o víťazstve anglického klubu prakticky rozhodnuté.

Po zápase sa Rooneyho novinári opýtali, či to bol jeho posledný duel v červenom drese: "Úprimne povedané, naozaj neviem. Myslím si, že nastal čas zamyslieť sa, porozprávať sa s rodinou. Budem sa musieť rozhodnúť a urobím to v priebehu nasledujúcich týždňov," povedal podľa portálu goal.com.

V tejto sezóne nastúpil kapitán tímu v zápasoch Premier league od začiatku len pätnásťkrát, pričom skóroval iba päťkrát. Bývalý hráč Evertonu ziskom Európskej ligy doplnil už aj tak bohatú zbierku trofejí s United: päť titulov anglického šampióna, štyri ligové poháre, FA Cup a výhra v prestížnej Lige majstrov. V súvislosti s Rooneyem sa hovorilo o jeho prestupe do Číny, ba dokonca aj o nájdení iného pôsobiska na Britských ostrovoch. V prípade očakávaného prestupu Antoinea Griezmanna na Old Trafforda by sa Rooneyho pozícia ešte zhoršila.