Main Content

Ibrahimovič priznal, že jeho budúcnosť v Manchestri United nie je istá

piatok, 26. máj 2017 09:20 | Autor: Squashmaster

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: © TASR

V stredajšom finále Európskej ligy vyhral Manchester United nad holandským Ajaxom Amsterdam 2:0, čím si zabezpečil miestenku v budúcoročnej Lige majstrov. Na ihrisku pritom nebola najväčšia hviezda diablov uplynulej sezóny Zlatan Ibrahimovič, ktorý sa stále nezotavil zo zranenia kolena.

Pre portál goal.com Ibrahimovič potvrdil, že jeho návrat na futbalové ihriská je blízko, ale zatiaľ nevie, kde bude v búducej sezóne pôsobiť.

 "V priebehu niekoľkých týždňov budem späť na ihrisku. Kde? Uvidíme. Samozrejme ľutujem, že som nemohol byť počas finále na ihrisku a pomôcť svojím spoluhráčom. Chcel som hrať, ale v danej situácii to jednoducho nešlo. Mal som inú úlohu, podporoval som tím, ale jediné na čom záleží je, že sme vyhrali. To je najdôležitejšie, pretože ide o kolektívnu trofej. Spolu vyhrávame aj prehrávame. Teraz sme získali ďalšiu trofej, v tejto sezóne už tretiu z piatich možných," povedal temperamentný Švéd, ktorý vo svojej bohatej kariére hral okrem iného aj v drese finálového súpera United Ajaxu Amsterdam.

Hoci má švédsky dlháň už 35 rokov, futbalového kumštu má stále na rozdávanie. Počas tejto sezóny ukázal všetkým neprajníkom, že vek je naozaj iba číslo. Mnohí odborníci ho odpisovali, ale vo svojej premiérovej sezóne na Britských ostrovoch zaznamenal v červenom drese 28 gólov, a nebyť nepríjemného zranenia, mohlo byť toto číslo ešte oveľa vyššie.