Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.5.)

streda, 24. máj 2017 10:51 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Prestup Viníciusa Júniora do Madridu je hotový. Flamengo dostane za 16-ročného útočníka 30 miliónov eur a ďalších 15 po povýšení do A-tímu. To však príde až po dovŕšení dospelosti, teda v roku 2018 alebo 2019. (Marca)

BARCELONA & BILBAO: Athletic oficiálne oznámil, že Ernesto Valverde končí v baskickom klube a zasadne na trénerskú stoličku v Barcelone. Tam sa upísal na dva roky. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID: Novú zmluvu dostal stredopoliar Koke. Hoci mu aktuálny kontrakt ešte nekončí, nová ma trvanie do konca sezóny 2023/24. (eurosport.co.uk)

VALENCIA: Na Mestalle včera predstavili nového trénera, ktorým je Marcelino. Niekdajší ligový záložník preberie post Vora, ktorý sa dočká inej funkcie v štruktúrach tímu. (futbol.as.com)

MÁLAGA: Koniec aktívnej kariéry otvára Martínovi Demichelisovi dvere do trénerského tímu Boquerones. 36-ročný Argentínčan bude od budúceho ročníka asistentom trénera Míchela. (Marca)

ESPANYOL: Dočasné pôsobenie v Katalánsku sa pre brankára Diega Lópeza stalo permanentným. Periquitos dohodli príchod španielskeho gólmana z AC Milána. (ESPN)

LAS PALMAS: Nového hlavného trénera majú aj na Kanárskych ostrovoch. Odchádzajúceho Quiqueho Setiéna nahradí len 37-ročný Talian Roberto De Zerbi. (Marca)

MÁLAGA & GRANADA: Mexickému brankárovi Guillermovi Ochoovi skončilo hosťovanie u El Graná, vracia sa na La Rosaledu, ale končí mu zmluva. Posilní potom Neapol alebo Marseille. (foxsports.com)