Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.5.)

pondelok, 22. máj 2017 08:11 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Päťročné čakanie na titul sa skončilo. Výhra 2:0 na pôde Málagy znamenala zisk 33. majstrovskej trofeje pre Real, pod čo sa strelecky podpísal Cristiano Ronaldo a Karim Benzema. (as.com)

REAL MADRID: Čoskoro Biely balet dotiahne príchod 16-ročného útočníka Viniciusa Juniora z Flamenga. Nepôjde pritom o lacnú záležitosť a transfer vyjde na 45 miliónov eur. (futbol.as.com)

BARCELONA: Žalúdočné problémy sa vrátili obrancovi Gerardovi Piquému a v súboji s Eibarom nehral. Katalánci vyhrali 4:2, no znamenalo to len upevnenie druhého miesta. (ESPN)

BARCELONA & BILBAO: Španielska tlač hlási, že Ernesto Valverde bude novým trénerom Barçy a už sa dohodol na podmienkach zmluvy. Tá priznáva, že nového coacha našla, predstaví ho 29. mája, ale lodivoda Bilbaa nepotvrdila. (mundodeportivo.com)

ATLÉTICO MADRID: Koniec v Atléticu ohlásil 36-ročný stredopoliar Tiago Mendes. Ponuku na predĺženie zmluvy odmietol a okrem nového klubu reálne zvažuje aj koniec kariéry. (Marca)

ATLÉTICO MADRID:Klub má budúcnosť, a tá sa týka nás.“ prehlásil Diego Simeone po poslednom kole Primera Division a oznámil svoje zotrvanie na lavičke Los Colchoneros. (Goal.com)

DEPORTIVO LA CORUÑA: Jubilejný 500. súťažný zápas včera odohral ľavý obranca Fernando Navarro. Bývalý hráč Barcelony či Sevilly ho oslávil víťazstvom 3:0 nad Las Palmas. (mundodeportivo.com)

ALAVÉS: Sťahovanie z Baskicka začína plánovať Daniel Torres. Defenzívneho záložníka si vyhliadli talianske tímy na čele s FC Janov, Sampdoriou alebo Bolognou. (fichajes.net)